Τέιλορ Σουίφτ: Ακύρωσε τις συναυλίες στη Βιέννη μετά τη σύλληψη τζιχαντιστών

Παναγιώτα Απέργη08 Αυγούστου 2024

Στη ματαίωση τριών συναυλιών της που θα έδινε τις επόμενες ημέρες στη Βιέννη, λόγω φόβου τρομοκρατικού χτυπήματος, προχώρησε η Τέιλορ Σουίφτ.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης (7/8), όταν οι αυστριακές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη δυο ανδρών, ένας εκ των οποίων είναι 19 ετών, που σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της διάσημης σταρ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο 19χρονος είχε ορκιστεί πίστη στην τζιχαντιστική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» το τελευταίο διάστημα, με τους γείτονές του να αναφέρουν ότι εμφανίστηκε ξαφνικά με αμφίεση και μούσι σαν Ταλιμπάν, ενώ στο διαμέρισμά του εμφανιζόταν μια γυναίκα με ισλαμική μαντήλα.

Μάλιστα, ο 19χρονος, με αυστριακή υπηκοότητα και καταγωγή από την Αλβανία και τα Σκόπια, εργαζόταν ως υπάλληλος σε εργαστήριο, από όπου φαίνεται να είχε κλέψει χημικές ουσίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή εκρηκτικών.

«Ανακαλύψαμε προπαρασκευαστικές ενέργειες που εστίαζαν στις συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη. [...] Στο σπίτι του 19χρονου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν χημικές ουσίες», διευκρίνισε, ο αρχηγός της Αστυνομίας Φραντς Ρουφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2020 σημειώθηκε στη Βιέννη η πρώτη τρομοκρατική επίθεση με ισλαμιστικό υπόβαθρο, που οδήγησε στον θάνατο 4 ανθρώπους, ενώ άλλοι 23 τραυματίστηκαν. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.