Ταξιλδάρης: «Η μεγαλύτερη επιτυχία της Παραολυμπιακής ομάδας είναι ότι θα αγωνιστούμε σε 11 διαφορετικά αγωνίσματα»

Metrosport Team28 Αυγούστου 2024

Ο αρχηγός της Παραολυμπιακής επιτροπής, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, μίλησε στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τις φετινές προσδοκίες της ελληνικής ομάδας, όσο και τη διοργάνωση των Παραολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Διαβάστε τη συνέντευξη…

  • Για τη φετινή συμμετοχή:  «Άλλη μια φορά θα συμμετέχουμε με πολυπληθή συμμετοχή, όχι με τη μεγαλύτερη όμως σε σχέση με τις προηγούμενες. Φέτος θα πάρουνε μέρος 46 αθλητές και αθλήτριες σε 11 διαφορετικά αθλήματα. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Ελληνικής ομάδας. Θα έχουμε αγώνες τι περισσότερες ημέρες της διοργάνωσης. Θα έχουμε αθλήτρια στην Ιππασία για πρώτη φορά φέτος».
  • Για τις προσδοκίες της Ελλάδας: «Ευελπιστούμε, πως όλοι οι αθλητές μας θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Ο στόχος είναι να καταφέρουμε να διπλασιάσουμε τα μετάλλια σε σχέση με το 2021 και το Τόκιο, αλλά θα είναι δύσκολο. Κάθε μετάλλιο καλοδεχούμενο όμως. Η μεγαλύτερη τιμή είναι κάποιος να κρεμάσει το μετάλλιο στον λαιμό του. Τώρα αυτές τις ημέρες, όσοι από τους αθλητές μας είναι εδώ προπονούνται καθημερινά».
  • Για το κλίμα στην Ελληνική αποστολή: «Γενικά έχουμε πολύ καλό κλίμα στην ομάδα μας. Προσπαθούμε οτιδήποτε συμβαίνει να το αντιμετωπίζουμε και το κάνουμε. Είμαστε κοντά μεταξύ μα καθώς και μας βοηθάει πως όλοι έχουμε τον ίδιο σκοπό και παρόμοιες ανάγκες. Υπάρχει μια θετική διάθεση στην ομάδα και ευελπιστούμε σε ότι θα τα καταφέρουμε σε άλλη μια διοργάνωση».
  • Για τη φετινή διοργάνωση και το σύστημα διεξαγωγής των Παραολυμπιακών αγώνων: «Κάθε διοργάνωση είναι ιδιαίτερη. Θέλουμε να πιστεύομαι πως και φέτος οι εγκαταστάσεις αλλά και οι αγώνες θα κυλήσουν ομαλά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αγωνίζονται παραολυμπιονίκες με ιδιαιτερότητες. 

Για αυτό και το σύστημα διεξαγωγής είναι πολύπλοκο. Φέτος θα έχουμε περίπου 4.000αθλητές στο Παρίσι την ίδια στιγμή που οι Ολυμπιακοί είχανε τρεις φορές παραπάνω.

Κάθε χώρα μπορεί να έχει μάξιμουμ 2 θέσεις ανά ατομικό αγώνισμα, άρα 6 άνδρες και 6 γυναίκες στο σύνολο. Κάθε χώρα προκρίνεται αυτόματα στα ομαδικά με μία ομάδα αν έχει αθλητή και αθλήτρια με πρόκριση. 

Για να προκριθεί ο αθλητής, έπειτα πρέπει να πιάσει μια βαθμολογία. Επομένως, δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να συμμετάσχουν. Κάθε φορά θέλουμε όμως όσο πιο πολλά άτομα στην Ελληνική αποστολή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.