Tattoo: Oδηγός για πρωτάρηδες

Metrosport Team10 Σεπτεμβρίου 2024

Τι πρέπει να γνωρίζεις και τι πρέπει να προσέξεις πριν κάνεις το πρώτο σου tattoo.

Μάζεψες χρήματα από τα κάλαντα και μάλωσες με τον πατέρα σου; Ήρθε η μαμά σου με τα χρήματα σε φακελάκι και σου το έκανε δώρο για τα γενέθλιά σου; Είτε το σενάριο έχει δράμα είτε είναι μια τρυφερή οικογενειακή στιγμή είσαι πια έτοιμος/η να χτυπήσεις το πρώτο σου tattoo. Θα λέγαμε ότι είναι μια τελετή ενηλικίωσης -συμβολική- αλλά επειδή μπορεί να παίρνεις την απόφαση σε μεγάλη ηλικία, θα προτιμήσουμε να σου πούμε μια άλλη αλήθεια. Το tattoo σου σημαίνει ότι κάτι για έσενα έχει αποκτήσει τέτοια σημασία στη ζωή, που το αφήνεις να σε ορίζει και δε σε πειράζει να το δείχνεις κιόλας.

Όποιο κι αν είναι το story από πίσω και σε όποια ηλικία κι αν αποφασίσεις να το κάνεις αυτό το τατουάζ υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να είναι για σένα μια εμπειρία όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη και όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.

Τι πρέπει να προσέξεις πριν το πρώτο σου tattoo:

1. Επιλογή Σχεδίου: 

Το tattoo είναι κάτι μόνιμο, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξεις ένα σχέδιο που να έχει σημασία για σένα. Μπορεί να είναι κάτι που σε αντιπροσωπεύει, ένα σύμβολο ή ακόμα και μια φράση που αγαπάς. Σκέψου το προσεκτικά και μη βιαστείς. Βέβαια, υπάρχει η δυνατότητα να το αφαιρέσεις με laser αλλά είναι επίπονη και ακριβή. 

2. Έρευνα για τον Καλλιτέχνη: 

Είναι πολύ σημαντικό να βρεις έναν αξιόπιστο tattoo artist με καλές κριτικές και προηγούμενα έργα που να σου αρέσουν. Μην επιλέγεις τυχαία, αλλά ψάξε για κάποιον που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη και να έχει εμπειρία. Ρίξε μια ματιά εδώ

3. Συνθήκες Υγιεινής: 

Βεβαιώσου ότι το στούντιο είναι καθαρό και τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής. Ο καλλιτέχνης πρέπει να χρησιμοποιεί καινούργια βελόνες και γάντια για κάθε πελάτη. 

4. Σημείο στο Σώμα: 

Σκέψου καλά πού θέλεις να το κάνεις. Τα tattoos σε κάποιες περιοχές πονάνε περισσότερο από άλλες, όπως κοντά στα κόκαλα ή σε περιοχές με λεπτό δέρμα. Επίσης σκέψου πόσο ορατό θέλεις να είναι. Αν π.χ σκοπεύεις να ασχοληθείς με το modeling ίσως το πρόσωπο και ο λαιμός να μην είναι κατάλληλα σημεία για tattoo. 

5. Προετοιμασία: 

Την ημέρα του ραντεβού, φρόντισε να έχεις φάει καλά και να είσαι ενυδατωμένος/η. Μην πιείς αλκοόλ πριν το ραντεβού γιατί μπορεί να επηρεάσει την αιμορραγία και την επούλωση. 

6. Φροντίδα μετά το Tattoo: 

Είναι πάρα πολύ σημαντική η φροντίδα μετά του τατουάζ. Ο καλλιτέχνης σου θα σου δώσει οδηγίες, αλλά γενικά, θα πρέπει να το διατηρήσεις καθαρό και ενυδατωμένο, και να αποφύγεις την έκθεση στον ήλιο και το νερό (όπως πισίνες) μέχρι να επουλωθεί πλήρως. 

Αυτές είναι λοιπόν οι οδηγίες προς ναυτιλομένους. Να θυμάσαι ότι το σημαντικό είναι να επιλέξεις κάτι που πραγματικά αγαπάς και που θα σε κάνει να νιώθεις καλά για χρόνια. Αφού αποφασίσεις σε περιμένουμε στο Blink Tattoo Studio. Από το link αυτό μπορείς να κλείσεις και on-line ραντεβού. Αν έχεις περισσότερες απορίες οι καλλιτέχνες μας θα σε βοηθήσουν και θα σε κατατοπίσουν πλήρως για να έχεις μια πραγματικά ευχάριστη και ασφαλή εμπειρία tattoo art.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.