Τασιούλας: Το Κυβερνείο θα γίνει το Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος - Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (pics)

Metrosport Team05 Ιουνίου 2024

Υπό το βλέμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έπεσαν σήμερα (5/6) οι υπογραφές του μνημονίου συνεργασίας για την αναβίωση του Κυβερνείου.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασιούλας, στις δηλώσεις που έκανε, χαρακτήρισε το Κυβερνείο ως το Ζάππειο της Βορείου Ελλάδος!   

Πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Τασιούλα, το παρών έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Ηρώ Χατζηγεωργίου.

Το Μνημόνιο συνεργασίας το οποίο έχει διάρκεια έως το τέλος του 2026 με δυνατότητα επέκτασης προβλέπει αρχικά το Υπερταμείο και η ΕΤΑΔ να προβούν στην εκτίμηση του κόστους των μελετών για τον προσδιορισμό του κόστους της αποκατάστασης του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου και στη συνέχεια η Βουλή βάση αυτού του κόστους θα καλύψει την δαπάνη αποκατάστασης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από βουλευτές της ΝΔ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και την δήμαρχο Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου, ξεναγήθηκε στο περιβάλλοντα χώρο και σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή είπε ότι ένα αίτημα δεκαετιών για την αποκατάσταση του Κυβερνείου όπου εκτυλίχτηκε η σύγχρονη ιστορία της Θεσσαλονίκης προχωρά και ευχήθηκε σύντομα να αποδοθεί στην κοινωνία της πόλης.

Στον χώρο βρέθηκαν, ακόμη, ο πρόεδρος του συνδέσμου παλαιμάχων παικτών του Άρη, Γιάννης Βένος, ο Γιώργος Φοιρός και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης.



«Ο δήμος καλαμαριάς έχει το προνόμιο να διαθέτει μια ακτογραμμή 5,5 χιλιομέτρων. Είναι μια από τος καλύτερες στη χώρα. Για εμάς είναι μια εξαιρετική ημέρα διότι η αναστήλωση του Κυβερνείου μπορεί να ρυμουλκήσει όλα όσα πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη της ακτογραμμής της πόλης. Και είναι χαρά μου να σας ακούω να αναφέρεστε στον δημόσιο χαρακτήρα του έργου», είπε η δήμαρχος Καλαμαριάς, Χρύσα Αράπογλου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Νίκος Καρακώστας συνομίλησε με τον πρωθυπουργό και του εξιστόρησε τα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν κατά καιρούς στο εμβληματικό σημείο. «Θέλουμε το Παλατάκι να επανέλθει σε αυτά», του είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρακώστας. «Θέλουμε να επανέλθουν εδώ το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Τραγουδιού», υπογράμμισε ακόμη. 

Και συμπλήρωσε: «Η πρότασή μας είναι το Παλατάκι να είναι οικονομικά βιώσιμο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.