Τασιόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ έχει ευρωπαϊκό DNA, λείπει ο ηγέτης στην άμυνα»

Metrosport Team11 Νοεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Τάσος Τασιόπουλος και μίλησε για τη φετινή εικόνα του ΠΑΟΚ με την παρουσία του σε Ελλάδα και Ευρώπη, τα προβλήματα στο μεσοαμυντικό κομμάτι, τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αλλά και τη μάχη του Πρωταθλήματος.

Αρχικά, ο Τάσος Τασιόπουλος αναφέρθηκε στην παρουσία του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη: «Κάνει πολύ καλή πορεία. Χθες χάθηκαν δυο βαθμοί χωρίς να υπάρχει λόγος. Θα έπρεπε να είχε μια εύκολη νίκη βάσει της εικόνας του. Ο ΠΑΟΚ έχει το ευρωπαϊκό DNA, έχει κάνει κατά καιρούς μεγάλες προκρίσεις και έχει μεγάλη ιστορία».

Για το μεσοαμυντικό κομμάτι όπου ο ΠΑΟΚ δέχεται γκολ: «Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ενώ επιθετικά δείχνει δύναμη και πετυχαίνει εύκολα γκολ αλλά δέχεται πίσω. Χθες δέχτηκε δυο γκολ από την Αμπερντίν όπως και με τον Ολυμπιακό στα τελευταία. Το λέω από το καλοκαίρι ένας παίκτης τύπου Ίνγκασον θα χρειάζονταν στον ΠΑΟΚ».

Για τον Εκόνγκ: «Δείχνει να έχει ικανότητες είναι μεγάλο όνομα αλλά δεν έχει την ηγετική προσωπικότητα και ικανότητα που χρειάζεται για να κατευθύνει και τους άλλους και να μην τρώει η ομάδα γκολ. Να έχει ηρεμία και να βρουν μέσα από αυτόν τον παίκτη τη δύναμη να ανταπεξέλθουν. Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει αυτός ο παίκτης. Ελπίζω να αλλάξει αλλά οι ηγετικές φυσιογνωμίες φαίνονται από τη συμπεριφορά στο παιχνίδι, το πώς κατευθύνεις την άμυνα. Το εύχομαι γιατί η ομάδα είναι πολύ καλή το έχει δείξει σε όλα τα παιχνίδια πλην αυτού με την ΑΕΚ και δείχνει ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα».

Ποιον παίκτη ξεχωρίζει: «Βλέπεις μια ομάδα με το βάθος και τη δύναμη από αυτούς που μπαίνουν αλλαγές. Υπάρχουν ο Ζίβκοβιτς, ο Τάισον, ο Ντεσπόντοφ. Σε μια δύσκολη στιγμή υπάρχουν παίκτες να πάρουν την ομάδα στην πλάτη, να κάνουν το κάτι παραπάνω. Υπάρχουν προσωπικότητες στον ΠΑΟΚ».

Για τη μάχη του Πρωταθλήματος και αν παίξουν ρόλο τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: «Θα παίξουν ρόλο και φέτος θα είναι το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, όχι μόνο με βαθμολογίες και αλλά και την εικόνα που δείχνουν οι ομάδες στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός έχει αφήσει έξω την Ευρώπη όσο και αν του στοίχισε πέρσι η απώλεια του πρωταθλήματος. Απλώς όταν δεν του βγαίνει κάτι, δε σημαίνει ότι δίνει βάσει στην Ελλάδα. Όλες οι ομάδες θέλουν τους ευρωπαϊκούς αγώνες είναι δέλεαρ, είναι μεγάλο κίνητρο για τους παίκτες. Είναι διαφήμιση, παίζεις σε μεγάλα γήπεδα. Είναι και το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.