Ταλιχμανίδης: «Είναι πρότυπο για όλους μας ο Κοτάρσκι-Αυτό έχω... αντιγράψει από εκείνον»

Metrosport Team15 Οκτωβρίου 2024

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού, Χρήστος Ταλιχμανίδης, μιλώντας για τα πρώτα του παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια των «πράσινων». Παράλληλα, στάθηκε και στον άλλοτε συμπαίκτη του, Ντομινίκ Κοτάρσκι αλλά και τα χαρακτηριστικά του Κροάτη που προσπαθεί να υιοθετήσει και ο ίδιος ως «πορτιέρε». 

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε στον αέρα του Metropolis 95.5: 

Αρχικά, για την μεταγραφή του στον Μακεδονικό: «Βρήκα μια πολύ οργανωμένη ομάδα, ένα πολύ ωραίο κλίμα. Προπονητικά η ομάδα είναι πολύ καλά, δουλεύει πολύ σωστά. Όλο το σταφ έχει επαγγελματική νοοτροπία.

Για την σχέση του με τον Στέλιο Μαλεζά: 

«Τον προπονητή μας, Στέλιο Μαλεζά τον ήξερα από πριν, τον πρόλαβα ως παίκτη, όταν ανέβαινα σε κάποιες προπονήσεις της Α' ομάδας του ΠΑΟΚ, όταν ήμουν 17, ήταν ελάχιστες φορές. Μπορεί να ανέβαινα μία με δύο φορές την εβδομάδα, ήταν τη χρονιά του νταμπλ. Επίσης, τον ήξερα και ως προπονητή στην Κ19.

Έχω καλή επαφή μαζί του. Πέρα από καλός προπονητής είναι και πολύ καλός άνθρωπος. Καταλαβαίνει τι χρειάζεται η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές, δουλεύει πολύ σωστά. Είμαι χαρούμενος, έχω πάρει τα παιχνίδια μου και χρόνο συμμετοχής. Νιώθω ιδιαίτερο συναίσθημα».

Για τον Ντομινίκ Κοτάρσκι και την συνύπαρξή τους στον ΠΑΟΚ: 

«Ο Ντο είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας αλλά και καλό παιδί. Είναι πολύ συγκεντρωμένος στον στόχο του και πολύ επαγγελματίας. Δουλεύει πολύ πάνω στον εαυτό του και το σώμα του. Είναι πρότυπο για όλους εμάς, γιατί και ηλικιακά είμαστε πολύ κοντά. Έχουμε μόνο έναν χρόνο διαφορά!»

Για τα χαρακτηριστικά που θέλει να υιοθετήσει ως τερματοφύλακας: 

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείς να δεις και να δοκιμάσεις, κι αν δεις ότι σε βολεύουν ή μπορείς να προσαρμόσεις στο παιχνίδι σου. Εγώ προσπάθησα να «αντιγράψω» την ψυχραιμία που έχει όταν δέχεται την μπάλα, η συγκέντρωσή του αλλά και τον τρόπο δουλειάς του, ώστε να τα εφαρμόσω και εγώ στο παιχνίδι μου, αναλόγως τι μου ταιριάζει. Βέβαια, κάθε τερματοφύλακας είναι διαφορετικός και υπάρχουν διαφορετικές σχολές τερματοφυλάκων. Εγώ διδάχθηκα λίγο από όλα, τα δουλεύεις όλα. Θα δεις τι σου ταιριάζει και θα επιλέξεις τον τρόπο που θα αγωνιστείς. Και φυσικά από κάθε προπονητή κοιτάς να πάρεις κάτι που θα σε βοηθήσει».

Τέλος, για το ποιος τερματοφύλακας αποτελεί το πρότυπό του: «Αγαπημένος μου είναι ο Νόιερ, τον έβλεπα από όταν έπαιζε στη Σάλκε. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ότι είχαμε συνηθίσει, βλέπαμε από τότε ότι κάτι αλλάζει στον τρόπο παιχνιδιού των τερματοφυλάκων».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news


Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.