Τακουρίδης: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρωτάθλημα στου Ρέντη»

Τάνια Δήμου16 Οκτωβρίου 2024

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά 10 ολόκληρα χρόνια ο Γιάννης Τακουρίδης βρίσκεται στην ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Και μπορεί μέσα σε αυτή τη δεκαετία να έχουν έρθει και να έχουν φύγει πολλοί από την ομάδα αλλά αυτό δεν ισχύει για τον έμπειρο κεντρικό που έχει δημιουργήσει τους δικούς του δεσμούς και αισθάνεται πως στον «ασπρόμαυρο» σύλλογο τον εκτιμούν και σέβονται την προσφορά του. 

Σε ηλικία 36 ετών ο αρχηγός του Δικεφάλου έχει γράψει τη δική του ιστορία στο άθλημα μετρώντας συνολικά 3 πρωταθλήματα Ελλάδας (2012 Ηρακλής, 2016 και 2017 ΠΑΟΚ), 5 κύπελλα (2012 Ηρακλής , 2018, 2019, 2022, 2023 ΠΑΟΚ ), 1 Λιγκ Καπ (2015 ΟΣΦΠ) και 1 Σούπερ Καπ (2024 ΠΑΟΚ). Γέννημά θρέμμα Θεσσαλονικιός ο Γιάννης Τακουρίδης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Άρη το 2006, όπου έμεινε για πέντε σεζόν, με μεγαλύτερη επιτυχία την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2009-2010. 

Ακολούθησε το 2011 η μεταγραφή του στον Ηρακλή με τον οποίο κατέκτησε το πρώτο του νταμπλ το 2012 για να ακολουθήσουν οι μεταγραφές σε Φοίνικα Σύρου, Ολυμπιακό, Παναχαϊκή με τον Δεκέμβριο του 2015 να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Μετά από δέκα χρόνια (το βράδυ της Δευτέρας που μας πέρασε ο ΑΣ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε και την ανανέωση της συνεργασίας τους) ο Γιάννης Τακουρίδης είναι πλέον και με τη βούλα ο πιο παλιός αθλητής στον Δικέφαλο, μια εξέλιξη που ούτε και ίδιος περίμενε όταν τον Δεκέμβριο του 2015 περνούσε για πρώτη φορά τα γραφεία της ασπρόμαυρης ομάδας: 

«Έτσι πάνε αυτά! Κάποτε ήμουν ο νεότερος και τώρα είμαι ο παλιότερος. Θα έλεγα ότι είναι μια φυσική διαδικασία. Από την αρχή όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ ήθελα να μείνω για πολλά χρόνια. Υπήρχε τότε στην ομάδα πολύ μεγάλος ενθουσιασμός και όλες οι στιγμές ήταν πολύ έντονες. Όποιος αθλητής σέβεται τον εαυτό του και βλέπει ότι αυτό που κάνει ανταμείβεται από τον κόσμο νιώθει γεμάτος και θέλει να μείνει στην ομάδα». 

Όσο για το ποια είναι η χρονιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Γιάννης Τακουρίδης είπε: «Σίγουρα δεν θα ξεχάσω ποτέ τη δεύτερη χρονιά μου στον ΠΑΟΚ το 2017 με τον Ντάντε που τελείωσε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στου Ρέντη. Ήμασταν μια πολύ δεμένη ομάδα και πραγματικά εκείνο το αποτέλεσμα δεν θα ερχόταν με άλλο τρόπο. Δεν θέλω να ξεχωρίσω κάποιες άλλες χρονιές ή ομάδες γιατί πραγματικά θα αδικήσω κάποιες ή κάποιους. Θα το πάω σε αθλητές και θα ξεχωρίσω τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς, με τον οποίο είχα πολύ καλή επικοινωνία και πήρα πολλά πράγματα. Πραγματικά αισθάνομαι τυχερός γιατί γενικά όλα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκα με πολύ σπουδαίους αθλητές και κυρίως καλούς χαρακτήρες». 


«Είναι θετικό που ξεκινάμε με ντέρμπι» 

Το Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου ξεκινάει το πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό. Για τον «μπαρουτοκαπνισμένο» από μεγάλα ματς Γιάννη Τακουρίδη αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο: «Η κλήρωση του πρωταθλήματος δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο , γιατί όλοι θα παίξουν με όλους. Τόσο εμείς όσο και ο Παναθηναϊκός έχουμε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ μας και το βασικότερο έχουμε δύο νέους πασαδόρους. Είναι θετικό για την ομάδα μου που ξεκινάμε μ’ ένα ντέρμπι μέσα στην έδρα μας. Πάντα ένα τέτοιο παιχνίδι σου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να προετοιμαστείς πιο γρήγορα αλλά και την ευκαιρία να μετρήσεις τις δυνάμεις σου απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο». 

Όσο για το πώς περιμένει να είναι το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague o Γιάννης Τακουρίδης δήλωσε: «Περιμένω ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γιατί έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που πήρε πέρυσι το νταμπλ έχει δυναμώσει και άλλο. Επίσης, ομάδες όπως είναι ο Μίλων, η Κηφισιά, ο Φοίνικας Σύρου έχουν βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Ακόμα και οι ομάδες που φέτος ανέβηκαν στην κατηγορία έχουν κάνει πολύ ανταγωνιστικά σύνολα οπότε περιμένω ένα πολύ δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα γεμάτο εκπλήξεις». 


«Ο κόσμος να βλέπει ότι η ομάδα παλεύει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι»

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν ο Γιάννης Τακουρίδης τόνισε: «Με τον ΠΑΟΚ δεν μπορούμε κάνουμε προβλέψεις. Φέτος έχουμε ένα πιο νεανικό ρόστερ αλλά ο στόχος μας και πάλι είναι να παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη και να είμαστε μέσα στη διεκδίκηση των τίτλων. Στον ΠΑΟΚ ανεξαρτήτου ρόστερ έχουμε καταφέρει κάθε χρόνο να κατακτούμε και έναν τίτλο. Ο στόχος λοιπόν είναι και φέτος να έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο και ο κόσμος να βλέπει ότι η ομάδα αυτή να παλεύει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας σε κάθε διοργάνωση». 

Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ο Γιάννης Τακουρίδης έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα, και ένα Super Cup ωστόσο δεν έχει κατακτήσει το Λιγκ Καπ και το νταμπλ, αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο: «Ό,τι πάρουμε θα είναι καλό. Κάθε τίτλος πάντα είναι σημαντικός και για μένα αλλά και για τον σύλλογο». 

Αναφορικά με το πώς κυλάει η συνεργασία του με τα νέα παιδιά που έχουν έρθει φέτος στην ομάδα ο έμπειρος κεντρικό τόνισε: «Αισθάνομαι πολύ ωραία. Είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον μου γι΄ αυτά τα παιδιά. Και ο Σταύρος Μούχλιας και ο Νίκος Μπόνιας είναι δύο πολύ ταλαντούχοι αθλητές και τόσο εγώ, όσο και ο Μένιος Κοκκινάκης θέλουμε να τα βοηθήσουμε να προσαρμοστούν γιατί ξέρουν από αθλητισμό αλλά στον ΠΑΟΚ θα μάθουν τι θα πει να είσαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. 

Με τον Μένιο Κοκκινάκη είμαστε χρόνια φίλοι έχουμε πολλές κοινές απόψεις και συνεργαζόμαστε άψογα. Γνωριζόμασταν από την Εθνική και χαίρομαι που και αυτός συνεχίζει στον ΠΑΟΚ γιατί νιώθει ότι εκτιμούν την προσφορά του». 

Για την παραμονή του Σκοπιανού τεχνικού Γιόσκο Μιλενκόσκι στον πάγκο του ΠΑΟΚ για την τρίτη χρονιά ο Γιάννης Τακουρίδης σχολίασε: «Δεν έχει μείνει άδικα. Είχε δύο πετυχημένες χρονιές, τη μία πήραμε το κύπελλο και την επόμενη το Σούπερ Καπ παρά το ότι είχαμε ατυχίες με τραυματισμούς και αλλαγές παικτών. Είναι ένας καλός προπονητής, καλός άνθρωπος που συνεργάζεται άψογα και με τη διοίκηση και με τους παίκτες». 

Σε ερώτηση για το αν του έχει μπει το μικρόβιο της προπονητικής ο Γιάννης Τακουρίδης ανέφερε: «Μου αρέσει η προπονητική αλλά είναι κάτι που δεν το έχω σκεφτεί ακόμα». 

Τέλος, για τις ευθύνες που έχει ως αρχηγός στην ομάδα και εάν μπορεί να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Αντελίνιο Βιερίνια που είναι επίσης πολλά χρόνια στο ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Γιάννης Τακουρίδης σχολίασε: «Αυτό είναι κομπλιμέντο γιατί ο Βιερίνια είναι ένας πολύ μεγάλος αθλητής. Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και σε αυτό τον ρόλο. Η ευθύνη είναι μεγάλη και προσπαθώ να λύνω όποιο πρόβλημα πάει να δημιουργηθεί. Σκοπός μου είναι να υπάρχει καλό κλίμα γιατί αυτό ξεκινάει από τους αθλητές και έτσι γίνεται και η δουλειά του προπονητή πιο εύκολη».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.