Τάισον VS Μπερνάρ: Οι Βραζιλιάνοι αρτίστες έχουν ξεπεράσει ήδη τις περσινές επιδόσεις τους

Κωστής Παναγιώτου01 Οκτωβρίου 2023

Το ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ (1/10, 19:30, Live στο Metropolis 95.5 και στο Metrosport.gr) μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League.

Οι δύο ομάδες προέρχονται από εμφατικές νίκες κόντρα σε Αστέρα Τρίπολης και ΝΠΣ Βόλο, ενώ η διαφορά που τους χωρίζει είναι μόλις ένα βαθμός, με τον "δικέφαλο" να προηγείται (13 β.), αλλά το "τριφύλλι" (12 β.) να έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στη μέχρι τώρα πορεία των δύο στο πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετοί πρωταγωνιστές, αλλά οι Μπερνάρ και Τάισον έχουν κομβικό ρόλο στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και του Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας καταφέρει ήδη να ξεπεράσουν τις περσινές του επιδόσεις.

Η απειλή του Μπερνάρ και η δημιουργία του Τάισον

Οι Μπερνάρ και Τάσιον αναμένονται να είναι βασικοί στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, με τους δύο Βραζιλιάνους να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες, ειδικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Οι δύο παλιοί γνώριμοι, από τους κοινό τους πέρασμα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχουν ξεκινήσει τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείχνοντας πως μπορούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στα πλάνα των προπονητών τους.

Ανά αγώνα

Τάισον

Μπερνάρ

Τελικές

1.2

1.5

Τελικές εντός εστίας

0.6

0.8

xG (expected goals)

0.04

0.48

Ενέργειες με τη μπάλα

69.0

56.3

Χαμένη κατοχή

12.0

12.5

Ντρίμπλες

1.6 (89%)

1.5 (55%)

Κερδισμένα φάουλ

1.6

1.5

Η υπεροχή του Μπερνάρ στην απειλή είναι ξεκάθαρη, με τον Βραζιλιάνο άσο του Παναθηναϊκού να έχει σημειώσει 3 γκολ, ενώ έχει ξεπεράσει ήδη τον συνολικό δείκτη xG που είχε την περσινή σεζόν, καθώς φέτος σε τέσσερα παιχνίδια έχει συνολικά 1.92xG, ενώ στο τέλος της σεζόν 2022/23 είχε 1.86xG, δηλαδή 0.06xG ανά αγώνα.

Την ίδια ώρα ο Τάσιον δεν έχει βρει ακόμη το δρόμο προς τα δίχτυα, παρότι οι τελικές ανά ματς που έχει σε σχέση με τον Μπερνάρ είναι σχεδόν οι ίδιες. Η μεγάλη διαφορά είναι ο χώρος που κινούνται, με τον άσο των "πράσινων" να έρχεται φέτος πιο κοντά στον επιθετικό, φτάνοντας με μεγαλύτερη ευκαιρία σε πιο ποιοτικές τελικές.

Αντίθετα ο Τάισον υπερέχει στις ενέργειες με τη μπάλα, έχοντας 69.0 ανά αγώνα, όντας ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες ενέργειες με τη μπάλα πλευράς ΠΑΟΚ, από τη σέντρα και πάνω.

Ανά αγώνα

Τάισον

Μπερνάρ

Επιτυχημένες πάσες

48.2 (87%)

35.8 (89%)

Πάσες-Κλειδιά

2.6

1.5

xA (expected assists)

0.42

0.27

Πάσες στην επίθεση

38.0 (83%)

28.0 (78%)

Μακρινές μεταβιβάσεις

2.2 (61%)

3.5 (78%)

Σέντρες

0.4 (20%)

1.5 (29%)

Δημιουργία μεγάλων ευκαιριών

3

1

Όσον αφορά τη δημιουργία ο Βραζιλιάνος του ΠΑΟΚ υπερέχει σε σύγκριση με τον συμπατριώτη του, με τον Τάισον να έχει μοιράσει δύο ασίστ, ενώ ο Μπερνάρ μία. Αλλά η μεγάλη διαφορά εντοπίζεται ξεκάθαρα στις επόμενες στατιστικές κατηγορίες.

Ο Τάισον έχει φέτος συνολικά 2.6 πάσες-κλειδιά και 0.42xA ανά αγώνα, την ίδια ώρα που ο Μπερνάρ έχει 1.5 πάσες-κλειδιά και 0.27xA ανά αγώνα. Επίσης, ο 35χρονος Τάισον είναι πρώτος και στις δύο στατιστικές κατηγορίες στο ασπρόμαυρο στρατόπεδο, ενώ έχει ξεπεράσει ήδη τον δείκτη των xA που είχε τη σεζόν που μας πέρασε, καθώς φέτος έχει συνολικά 2.1xA σε πέντε παιχνίδια, ενώ πέρυσι σε 14 αναμετρήσεις είχε συνολικά 1.99xA, δηλαδή 0.14xA ανά αγώνα.

Μπερνάρ και Τάισον μετρούν από ένα τέρμα στα ντέρμπι των δύο ομάδων. Στη σημερινή αναμέτρηση αναμένεται να παίξουν πάλι κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα. Ποιος από τους θα καταφέρει να κάνει τη διαφορά και να γύρει την πλάστιγγα προς την πλευρά ης ομάδας του; Η απάντηση σε μερικές ώρες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.