Τάισον οπλίζει, Ντεσπόντοφ εκτελεί, Αντρίγια καραδοκεί

Κώστας Πετρωτός29 Ιανουαρίου 2024

Το άρθρο θα μπορούσε να τιτλοφορείται και «όταν ο 36χρονος Τάισον, περνά σαν σταματημένο τον 22χρονο Βαγιαννίδη», δεν επέλεξα ωστόσο να το κάνω, πρώτον γιατί ο νεαρός μπακ λίγα λεπτά αργότερα βγήκε με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο και δεύτερον και κυριότερο, γιατί πραγματικά εκτιμώ το ταλέντο του και θεωρώ πως αν συνεχίσει με σκληρή δουλειά μπορεί να κάνει ξεχωριστή καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο, χθες έπεσε στον πιο ξεχωριστό παίκτη του ελληνικού πρωταθλήματος, τον Τάισον Φρέντα. 

Το έχω ξαναγράψει και θα το επαναλάβω για μία ακόμη φορά: παίκτη με το δικό του οδήγημα-όπως λένε στην ποδοσφαιρική αργκό-μπάλας, δεν έχει γνωρίσει άλλον η χώρα μας. Η ταχύτητα, αλλά ταυτόχρονα και ο απόλυτος έλεγχος της μπάλας την ώρα που ξεχύνεται ορμητικά στο επιθετικό τρανζίσιον είναι κάτι μοναδικό και δεν ξέρω αν μπορεί να διδαχθεί. Αν, πάντως, υπάρχει και ένα στοιχείο μάθησης πάνω σε αυτό, ας φροντίσει ο ΠΑΟΚ, ο Βραζιλιάνος να μεταλαμπαδεύσει τα μυστικά του στα παιδιά των Ακαδημιών. Προς το παρόν, ο Δικέφαλος απολαμβάνει τις ασίστ που αφειδώς μοιράζει ο Βραζιλιάνος στους συμπαίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός, μάλλον, δεν είχε πάρει το μάθημά του από το ματς της Λεωφόρου (αυτό είναι από τα κακά της αλλαγής προπονητή), όταν ο… 36χρονος έφηβος έκανε πανομοιότυπη κούρσα με χθες και έστρωσε στον Αντρίγια για ένα άψογο πλασέ και θέλησε να το εμπεδώσει με την επανάληψη της φάσης, απλά με τον Ντεσπόντοφ σε ρόλο εκτελεστή αντί του Σέρβου.

Ο Βούλγαρος... απογείωσε και μία ακόμη ενέργεια του Βραζιλιάνου, μετουσιώνοντας σε γκολ την τρομερή κούρσα του απέναντι στον Βαγιαννίδη, στην φάση που ανέλυσα πιο πάνω.

Είναι πραγματικά ένα θείο δώρο ο Τάισον για τον ΠΑΟΚ. Εκμεταλλεύτηκε μία παρεξήγηση στην σχέση του με την Ιντερνασιονάλ πέρυσι τον χειμώνα, έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και έφερε στην Τούμπα έναν ποδοσφαιριστή που σχεδόν όλοι οι άλλοι, πλην ΠΑΟΚ, πίστευαν ότι είναι «τελειωμένος» ποδοσφαιρικά λόγω ηλικίας.

Κι όμως, ο Τάισον, αποδεικνύει παιχνίδι με παιχνίδι ότι δεν έχει χάσει την στόφα, αλλά και την δίψα του μεγάλου παίκτη που ζητά συνεχώς το καλύτερο για την καριέρα του και έχει αναγκάσει τους πάντες να υποκλίνονται. Με δεδομένο πώς κινείται η ελληνική ποδοσφαιρική αγορά, καλό είναι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τελειώσει άμεσα την υπόθεση της ανανέωσης συνεργασίας μαζί του, για να μην επιτρέψει σε κάποιες «σειρήνες» που πιθανόν θα το επιχειρήσουν με μπόλικο χρήμα για να αλλάξει στέγη από του χρόνου, να τον δελεάσουν.

Εχει κάνει να μην φαίνεται η απουσία του πρώτου σκόρερ του ΠΑΟΚ

Είναι τόσο επιδραστικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ ο Τάισον που ο Ντεσπόντοφ του έδωσε με την καρδιά του τον τίτλο του MVP στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό λόγω των ασίστ που του έβγαλε για να πετύχει τα δύο γκολ. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η δουλειά του Τάισον φαίνεται πολύ γιατί έχει δίπλα τους παίκτες με εξαιρετική ικανότητα στο σκοράρισμα. Το τελείωμα του Κιρίλ στην φάση του 1-0, είναι υψηλής ποιότητας και αποδεικνύει ότι τυχαία δεν έχει βάλει τόσα γκολ στην καριέρα του. Το τελευταίο διάστημα σκοράρει ανελλιπώς και έχει κάνει τον κόσμο του ΠΑΟΚ να ξεχάσει ότι λείπει από την βασική ενδεκάδα ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος, o Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο Βούλγαρος άσος έχει μπει πολύ γρήγορα στην φιλοσοφία του Ραζβάν Λουτσέσκου, και δείχνει ότι είναι και πνευματικά πολύ δυνατός, διατηρώντας την συγκέντρωσή του σε κάθε στιγμή του αγώνα, όντας έτοιμος να εκτελέσει. Πλέον έχει φτάσει τα 11 γκολ και τις 10 ασίστ, όπως πάει δεν αποκλείεται να κάνει την καλύτερη σεζόν του σε στατιστικά και μένει να φανεί αν θα ξεπεράσει τον Αντρίγια που έχει 12 τέρματα. Πάντως, ο ΠΑΟΚ διαθέτει κάτι που σε άλλες ομάδες είναι πολυτέλεια. Να έχει μεσοεπιθετική γραμμή επιπέδου Τάισον, Ντεσπόνοτφ, Μουργκ και να κρατά σε ντέρμπι στον πάγκο έναν Αντρίγια και έναν Κωνσταντέλια.

Επιμένω να γράφω για μονάδες του ΠΑΟΚ σήμερα, πολύ απλά γιατί την δουλειά του Λουτσέσκου την έχουμε αποθεώσει ουκ ολίγες φορές. Ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ένας εξαιρετικός… σεφ, όμως, αποδεικνύεται ότι φέτος έχει στην διάθεσή του εξαιρετικά υλικά για να μαγειρεύει αυτή τη νοστιμιά που σερβίρει την ποδοσφαιρική Ελλάδα ο Δικέφαλος. Δεν γίνεται, με απλά λόγια, να μην αποθεώσεις τον Κοτάρσκι για την εντυπωσιακή επέμβαση στο τετ-α-τετ με τον Μλαντένοβιτς. Απλώνει χέρια και πόδια, όλο το κορμί του και δεν δείχνει κανένα σημάδι φόβου για το αν θα του έρθει η μπάλα στο πρόσωπο. Αυτό το έλλειμμα φόβου το διαθέτουν μόνο πολύ μεγάλοι τερματοφύλακες και θυμάμαι ένα άρθρο που ανέφερε ότι ο τεράστιος γκολκίπερ Όλιβερ Καν συνήθιζε να κάνει προπόνηση σε σουτ από πολύ κοντινή απόσταση για να του φύγει ο φόβος της μπάλας.

Το θηρίο στο κέντρο και ο Κουλιεράκης που πήρε το αίμα του πίσω

Υπάρχουν και άλλοι που ξεχώρισαν χθες. Ο Μεϊτέ που ήταν αρχοντικός στον χώρο του κέντρου και ήταν σχεδόν αλάνθαστος στις πάσες, αλλά και ο Κουλιεράκης. Ο νεαρός Χανιώτης αμυντικός σίγουρα είχε το μυαλό του στο ματς του πρώτου γύρου στην Λεωφόρο που δεν μπόρεσε να αποτρέψει στο φινάλε το γκολ της ισοφάρισης από τον Γερεμέγεφ και χθες, με συμπαραστάτη τον Κεντζιόρα, τον απενεργοποίησαν. Είναι κρίμα που δεν συνδύασε την πολύ πειστική εμφάνισή του και με ένα γκολ, που το πέτυχε, αλλά για λίγα εκατοστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Όλοι οι παραπάνω παρέσυραν και τους υπόλοιπους και το αποτέλεσμα ήταν η μεγάλη νίκη που φέρνει τον ΠΑΟΚ μόνο πρώτο στην βαθμολογία.

Ο Λουτσέσκου δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω, όπως τόσα χρόνια κάνουν οι άλλοι

Ο Λουτσέσκου είναι ένας ευτυχισμένος προπονητής που βλέπει την ομάδα του να ρολάρει και χαίρεται για το δημιούργημά του. Γι’ αυτό και δικαιούται εύσημα. Από την άλλη, όμως ανησυχεί, μην τυχόν χαθούν βαθμοί σε σχέση με τους ανταγωνιστές στο φινάλε της σεζόν, λόγω διαιτητικών αποφάσεων. Γι’ αυτό και δεν αφήνει να πέσει κανένα περιστατικό κάτω. Η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός καραδοκούν να του πάρουν την πρωτιά, γι’ αυτό και στην τελική ευθεία της αγωνιστικής περιόδου, κάθε λάθος του διαιτητή, καταγράφεται. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Ρουμάνος τεχνικός και για τις κάρτες του Γεντβάι θα φωνάξει και για το πέναλτι του Μπακασέτα που ενδεχομένως σε άλλο ντέρμπι, με άλλο διαιτητή μπορεί να κρινόταν διαφορετικά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.