Τάισον... με το πάθος ενός εφήβου και την φλόγα ενός πολεμιστή

Δημήτρης Μπούζας28 Νοεμβρίου 2023

Ήδη θα έπρεπε να έχει ανακοινωθεί η επέκταση του συμβολαίου του και της… επ΄ αόριστο παραμονής του στη Τούμπα. Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα: Μια ξεχωριστή ποδοσφαιρική προσωπικότητα, της οποίας η παρουσία αποδείχθηκε ευλογία για τον λαοφιλέστατο ΠΑΟΚ. Η μεταγραφή του… (λόγω ηλικίας) συνοδεύτηκε όπως ήταν επόμενο με σχετικές επιφυλάξεις. 

Οι οποίες όμως τελικά και σε χρόνο - ρεκόρ εξαφανίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από μια ομόθυμη και ολόθερμη αποδοχή, η οποία ξεπέρασε κατά πολύ τις όποιες αισιόδοξες προσδοκίες υπήρχαν. Σήμερα ο χαρισματικός Βραζιλιάνος για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ αποτελεί ένα πραγματικό τοτέμ, παρά το γεγονός της ολιγόχρονης παρουσίας του στην Τούμπα. Θα θεωρήσω εύλογη την απορία σας για τον χαρακτηρισμό, αλλά έλα που έτσι ακριβώς συμβαίνει σήμερα σε ότι έχει σχέση με το πως νιώθουν όλοι για τον αξιαγάπητο Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα. 

Και όταν λέμε όλοι, ασφαλώς και δεν εννοούμε μόνο τον κόσμο. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα αισθήματα όλων εκείνων που κινούνται στην τεράστια περίμετρο του «όλου οργανισμού» ΠΑΟΚ. Ο υπερπολύτιμος αποδεδειγμένα και μπαρουτοκαπνισμένος Βραζιλιάνος, έχει κερδίσει τους πάντες. Και το έχει πετύχει αυτό όπως προαναφέραμε σε χρόνο – ρεκόρ. Τόσο με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του, όσο και με τον αψεγάδιαστο χαρακτήρα του. Προσωπικότητα τεράστιου κύρους. Εντός και εκτός των αγωνιστικών γραμμών. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ποιος είναι και τι «μεγάλο» μπορεί να δώσει. Το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά: Εντός και εκτός γηπέδου.

Αυτός ο τόσο φτασμένος, άνοιξε την μεγάλη αγκαλιά του πρώτος και πάνω από όλους, για να σφίξει τα «αετόπουλα» που ανοίγουν τώρα τα φτερά τους. Πόσες φορές μπόλιασαν μέσα σε αυτή την αγκαλιά, ο Κωνσταντέλιας, ο Κουλιεράκης, ο Τσιγγάρας; Δεν άφησε καμία ευκαιρία για να μην δείξει την στοργή του, την αγάπη του και την συμπαράσταση του, απολαμβάνοντας τις όποιες καλές στιγμές των πιτσιρικάδων μέσα στο παιχνίδι. Πέραν όλων αυτών που εμείς τα θεωρούμε πολύ σημαντικά, προσεγγίζοντας και εκτιμώντας την παρουσία του και την προσφορά του μέσα στο γήπεδο, αισθανόμαστε την υποχρέωση (σε πολλές περιπτώσεις συγχρόνως και το δέος), να σηκωθούμε όρθιοι και να τον αποθεώσουμε. Ο Τάισον σε καθηλώνει με τον τρόπο που αγωνίζεται. 

Έχει το πάθος ενός εφήβου και τη φλόγα ενός πολεμιστή. Και πάνω από όλα; Την ουσία – γιατί όχι και τη σοφία – καθώς και την στρατηγική μαζί με όλες τις αρετές που μπορούν να προικίσουν έναν αθλητή. Ο Τάισον Μπαρσέλος Φρέντα εκεί που νομίζεις ότι τελειώνει – λόγω ηλικίας – αυτός ξεκινάει. Η πορεία του μέχρι τώρα αυτό επιβεβαιώνει. Σε κάθε εμφάνιση του έχει πάντοτε το κάτι παραπάνω και υπεράνω, μακριά από τα στερεότυπα και τις μετριότητες. Μόλις προχθές στην Τούμπα πήρε την μπαγκέτα (όπως το συνηθίζει άλλωστε) για μια ακόμη υπέροχη συναυλία. Αδιαμφισβήτητος μαέστρος της ασπρόμαυρης ορχήστρας. Ο Θεός να τον έχει γερό. Ο ίδιος Θεός που φώτισε εκείνους που τον έφεραν στη Τούμπα και που ελπίζουμε και να τον κρατήσουν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.