ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ταγίπ Ερντογάν: Στο Βερολίνο για το Ολλανδία-Τουρκία

Metrosport Team04 Ιουλίου 2024

Ο Ρετζέπ Ταξίπ Ερνογάν θα βρεθεί το Σάββτο το απόγευμα στο Βερολίνο προκειμένου να παρακολουθήσει απο κοντά τον αγώνα της προημιτελικής φάσης ανάμεσά στην Ολλανδία και την Τουρκία (19:00, ΕΡΤ1). 

Η οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» θεωρείται από τις γερμανικές αρχές «δεξιά εξτρεμιστική» και παρακολουθείται από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, με πολλούς πολιτικούς να ζητούν επίμονα την απαγόρευσή της, όπως συνέβη στην Αυστρία το 2019. 

Η ομοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ τόνισε ήδη χθες ότι «τα σύμβολα των Τούρκων δεξιών εξτρεμιστών δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας» και προειδοποίησε ότι «η χρήση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου ως πλατφόρμας ρατσισμού δεν θα γίνει αποδεκτή». Επιβεβαίωσε, μάλιστα, ότι οι γερμανικές αρχές ασφαλείας παρακολουθούν στενά τους Τούρκους δεξιούς εξτρεμιστές στη Γερμανία. Ο υπουργός Ανάπτυξης της Αγροτικής Οικονομίας Τζεμ Εζντεμιρ περιέγραψε τον χαιρετισμό ως «σύμβολο ακροδεξιάς τρομοκρατίας και φασισμού».

Ο ίδιος ο Μερίχ Ντεμιράλ δήλωσε ότι πίσω από τη χειρονομία του «δεν κρύβεται κάτι» και υποστήριξε ότι πανηγύρισε κατ' αυτόν τον τρόπο επειδή είναι υπερήφανος ως Τούρκος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.