Ταχιάος για μετρό Θεσσαλονίκης: «Μιλάμε για ασφάλεια και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών»

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2024

Το επίσημα άνοιγμα του μετρό Θεσσαλονίκης για τον ερχόμενο Νοέμβριο επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός υποδομών και μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, επισημαίνοντας ότι μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δηλώνουν ενθουσιώδεις για το έργο.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3, «Μέρα με Χρώμα», ο Νίκος Ταχιάος, που δίνει το «παρών» στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ τόνισε ότι το μετρό δεν είναι ανταγωνιστικό του fly over, αλλά ένα έργο που περισσότερο θα αποσυμφορήσει τις μετακινήσεις για το κέντρο της πόλης.

«Αν ο κόσμος ήταν δύσπιστος το καταλαβαίνω, αλλά πιο δύσπιστοι ήταν και αυτοί που χρηματοδοτούσαν το έργο, μιλώντας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Προχθές που δεχθήκαμε επίσκεψή της, είχαμε ενθουσιώδεις δηλώσεις, είδαν την ετοιμότητα του έργου, ενώ ήταν σκεπτικιστές όταν ερχόντουσαν στη Θεσσαλονίκη. 

Έχουν εντυπωσιασθεί και από την ποιότητα του έργου, το οποίο σύντομα θα είναι πραγματικότητα για τους Θεσσαλονικείς», σχολίασε.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε ότι το έργο έχει διεθνή πιστοποίηση και, σε ό,τι αφορά στην κίνηση των τρένων, είναι άκρως ελεγχμένο.

«Σε κάποιο μέτρο ναι, αλλά το μετρό δεν είναι ανταγωνιστικό του fly over, είναι έργο που περισσότερο θα αποσυμφορήσει τις μετακινήσεις για το κέντρο της πόλης. Πιθανότατα να λειτουργήσει και αποσυμφορητικά, καθώς κάποιοι θα κινούνται πιο ελεύθερα από το κέντρο. Ούτως ή άλλως όμως υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς τα μέτρα πλέον είναι πιο αυστηρά. Πρέπει να γίνει σαφές ότι η είσοδος του μετρό θα γίνει σταδιακά, δεν μπορεί οι Θεσσαλονικείς να το άμεσα βάλουν στην καθημερινότητά τους. Θέλει ένα χρόνο προσαρμογής. Χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα, να γίνει αναδιάρθρωση των λεωφορειακών γραμμών, να φύγουν κάποιες από το κέντρο.

Αυτά θα γίνουν σταδιακά. Είναι δύσκολο να εξοικειωθεί με τις μετεπιβιβάσεις, το εισιτήριο. Σε ότι αφορά το έργο έχει γίνει ήδη η πιστοποίηση, από διεθνούς φορέα, σε ότι αφορά το σύστημα για την κίνηση των τρένων έχουν δοκιμαστεί τα πάντα. Υπάρχουν εκκρεμότητες, που δεν είναι σημαντικές. Για να πούμε ότι τότε θα γίνουν τα εγκαίνια, είμαστε σίγουροι ότι όλα εκείνα τα πιστοποιητικά ασφαλείας, όλες εκείνες οι διαδικασίες οι οποίες έπρεπε να γίνουν, έχουν ολοκληρωθεί. Δε μιλάμε πλέον μόνο για ασφάλεια, αλλά πολύ υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.