Τα σενάρια, τα διλήμματα Μάντζιου και ο Τελικός μόνιμα στο κάδρο

Βασίλης Μάστορας08 Μαΐου 2024

Το ελληνικό ποδόσφαιρο περιβάλλεται από ένα πέπλο συνομοσιολογίας. Χρόνια τώρα. Ορισμένες φορές δικαίως, κάποιες άλλες αδίκως. Το πώς και το γιατί είναι λίγο πολύ γνωστό. Εκείνο που ποτέ δεν θα μάθουμε είναι από που ξεκινάει το μύθος και ποια είναι η πραγματικότητα. Τα σενάρια τρέχουν με εκπληκτική ταχύτητα και είναι το προσφιλές σπορ των εγχώριων φίλων του ποδοσφαίρου. Αφορμές για να χτιστούν σενάρια, πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Σε ένα άθλημα όπου κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα τερτίπια της μπάλας, είναι εύκολο να στοχοποιηθούν πρόσωπα και να σπιλωθούν χαρακτήρες. Ο,τι κι αν γίνει. 

Απλώς κάποιες φορές η τύχη φέρνει μία ομάδα στο επίκεντρο του κυκλώνα, οπότε τότε το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Προσωπικά δεν μου αρέσει, χωρίς στοιχεία να μπαίνω σε σεναριολογίες. Αλλωστε όπως είπε και ο Χάρι Κλυν «στην παρανομία δεν κόβει κανείς τιμολόγιο». Δεν υποστηρίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένας χώρος αγγέλων. Αλλά το ερώτημα είναι απλό: Ολοι αυτοί που πετούν αδιακρίτως τη λάσπη στο ανεμιστήρα, πόνταραν έστω και 10 ευρώ στο bet σ’ έναν αγώνα για τον οποίο είχαν υποψίες; Η πλειονότητα μάλλον όχι.

Πάμε παρακάτω. Ο Αρης βρέθηκε στον πυρήνα του κυκλώνα φέτος. Τερμάτισε 5ος στην κανονική περίοδο και από τη στιγμή που έχασε από τον Ολυμπιακό στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ, είχε λίγες ελπίδες για να κυνηγήσει την 4η θέση. Αρα απέκτησε τον τίτλο του ρυθμιστή της διαδικασίας κατάκτησης του τίτλου. Συγχρόνως έγινε η ομάδα που κάθε αγώνας της περνούσε από το… μικροσκόπιο. Οπότε και κάθε επιλογή του Ακη Μάντζιου, που στόχο είχε να υπηρετήσει το ροτέισον εν όψει του τελικού, γινόταν αντικείμενο συζήτησης. Ο Αρης στάθηκε αξιοπρεπώς στους μέχρι τώρα αγώνες, κερδίζοντας μάλιστα και πόντους αξιοπιστίας, στη σκέψη όλων αυτών που δε διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο. Ενας αγώνας ακόμη υπάρχει και είναι ο τελευταίος με τον ΠΑΟΚ, για τα πλέι οφ. Αγώνας που αναγιγνώσκεται διαφορετικά από τους φίλους της ομάδας και η απάντηση στο δίλλημα ρίσκο στο ντέρμπι με κίνδυνο ενόψει του Τελικού ή ροτέισον; είναι δύσκολη υπόθεση. 

Εκείνος που είναι εγκλωβισμένος και θα πρέπει να πάρει τις τελικές αποφάσεις είναι ο Ακης Μάντζιος. Aγώνας που θα γίνει μία εβδομάδα πριν από τον μεγάλο Τελικό και τέσσερεις ημέρες μετά τον αγώνα με τη Λαμία. Αρα χρειάζεται μελετημένη διαχείριση από τον Ακη Μάντζιο, ο οποίος και είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για την 11άδα. Η σειρά τον αγώνων έφερε τον Αρη στο τέλος μπροστά του τον αιώνιο αντίπαλο, ίσως και με την ανάγκη να πρέπει να κερδίσει ο ΠΑΟΚ για να κατακτήσει το Πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο ποια θα είναι η απαίτηση των φίλων του Αρη. Οπότε ο προπονητής των «κίτρινων» έχει να διαχειριστεί ένα τεράστιο δίλλημα, καθώς ακολουθεί η μητέρα των μαχών. Ο αγώνας στον οποίο η ομάδα θα πρέπει να είναι στο pick της ψυχικής, της αγωνιστικής και της σωματικής της ετοιμότητας. Είναι εύκολο να κουνάς το δάχτυλο στον προπονητή και να κάνεις υποδείξεις, αλλά δύσκολο να πάρεις αποφάσεις που θα στις υπενθυμίζουν μία ολόκληρη ζωή.

Υ.Γ: Ο Νίκος Τζαντζαράς «έφυγε» για το μακρύτερο ταξίδι της ζωής του. Πίσω του άφησε το δημοσιογραφικό του αποτύπωμα. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.