Τα σενάρια για τον τελικό και η μαγκιά Σάντος με τον κακομαθημένο εγωπαθή

Στέλιος Γρηγοριάδης08 Δεκεμβρίου 2022

Το άστρο το λαμπρό του Φερνάντο Σάντος καθοδηγεί πάλι την Πορτογαλία. Ο,τι πιάνει ο άνθρωπος, γίνεται χρυσός. Αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν είναι μόνο τυχερός. Είναι και τεράστιος μάγκας. Δεν ξέρω πόσοι προπονητές στον κόσμο θα πετούσαν έξω από την ενδεκάδα τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτός το έκανε και το αν δικαιώθηκε ή όχι δεν έχει καμία σημασία. Σημασία και αξία έχουν η φιλοσοφία του, οι αντιλήψεις του για το ποδόσφαιρο, η ηθική του. 
Χαστούκισε την αλαζονεία του κακομαθημένου, τον υποχρέωσε σε ρόλο θεατή του αγώνα με την Ελβετία επί 75 λεπτά και δεν το έκανε απλά για να τον τιμωρήσει, αλλά για να προστατεύσει την ομάδα του. Για να δώσει ένα καλό μάθημα σε όλους τους υπόλοιπους παίκτες του και για να αφαιρέσει από την ομάδα το αγκάθι που της κάρφωσε με τη συμπεριφορά του ο εγωπαθής κυνηγός των ατομικών ρεκόρ. (Το ότι τον έβαλε να παίξει μόνο όταν το σκορ έγινε 5-1, αυτό ναι, ήταν τιμωρία...). Υστερα, “μίλησε” το άστρο του. Σε ηλικία 21 ετών, στο πρώτο παιχνίδι ως βασικός, στο πρώτο του Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Γκονσάλο Ράμος, ο παίκτης που επέλεξε για να αντικαταστήσει τον Ρονάλντο, πέτυχε τρία γκολ. Αν δεν τα κατάφερνε ο πιτσιρικάς κι αν έμπαινε σε περιπέτειες η Πορτογαλία, θα είχε ακούσει πολλά ο Σάντος. Με το χατ τρικ, όλοι μούγκα...


Kαι τώρα, Ολλανδία-Αργεντινή, Κροατία-Βραζιλία, Αγγλία-Γαλλία και Μαρόκο-Πορτογαλία. Ιδού οι 8 και όντως έγινε μία τουλάχιστον έκπληξη στην πρώτη φάση των νοκ άουτ με την πρόκριση του Μαρόκου και τον αποκλεισμό της Ισπανίας, που ακολούθησε τη Γερμανία και το Βέλγιο στην αποχώρηση των μεγάλων ονομάτων.

Είναι παράδοση σταθερή να εμφανίζεται στα προημιτελικά (και ακόμη παραπέρα) των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων μία τουλάχιστον απροσδόκητη παρουσία. Σ' αυτό το Μουντιάλ, τη λένε Μαρόκο και το πρώτο ερώτημα που μπαίνει είναι αν μπορεί να τα καταφέρει και με την Πορτογαλία. Δεύτερο ερώτημα, αν μπορεί ο νικητής αυτού του αγώνα να νικήσει και τον νικητή του Αγγλία-Γαλλία για να φτάσει στον τελικό. Η λογική λέει ότι το Μαρόκο θα παραδώσει πνεύμα, τα λογικα προγνωστικά λένε ότι η Γαλλία θα βρει τον τρόπο με την Αγγλία, οπότε ένα αρκετά πιθανό σενάριο είναι να πάμε σε ημιτελικό Γαλλία-Πορτογαλία και μετά να δούμε τη Γαλλία φιναλίστ στον τελικό. Θεωρητικά, ένα Αγγλία-Πορτογαλία θα είναι πιο αμφίρροπο.

Η άλλη φιναλίστ, πάλι σύμφωνα με τα λογικά προγνωστικά, που πολύ συχνά όμως ανατρέπονται στο ποδόσφαιρο, θα είναι η Βραζιλία. Αν περάσει την Κροατία, θα περιμένει τον νικητή του Ολλανδία-Αργεντινή. Οποιος και να είναι, σαφώς η Βραζιλία θα είναι το φαβορί. Αν, ωστόσο. ο αντίπαλός της θα είναι η Αργεντινή, δεν αποκλείεται καθόλου να έχουμε διαφορετικό ζευγάρι στον τελικό...

ΥΓ. Τρία πέναλτι εκτελούν Ισπανοί και δεν ευστοχούν σε κανένα; Απίστευτο, αλλά συνέβη και αυτό. Τα περί ατυχίας, όμως, είναι αστεία. Η αιτία λέγεται Μπόνο. Ο οποίος χοροπηδούσε πάνω στη γραμμή για να “χαλάσει” το μυαλό του εκτελεστή, αλλά δεν έπεφτε τυχαία σε μια γωνία και ό,τι γίνει. Περίμενε να δει πού θα πάει η μπάλα, τότε έπεφτε και γι΄αυτό κατόρθωσε να αποκρούσει δύο πέναλτι. Αλλά και το τρίτο θα έβγαζε αν η μπάλα δεν πήγαινε στο δοκάρι. Το αριστερό χέρι του ήταν πάλι εκεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.