Τα πρώτα βήματα του Αρη και τo... χορτάρι που φανερώνει την αλήθεια

Βασίλης Μάστορας25 Ιουλίου 2024

Πρώτη σημείωση: Το άρθρο γράφεται πριν από τον φιλικό αγώνα του Αρη στην Ολλανδία με αντίπαλο την Αλκμάαρ. Κάτω από άλλες συνθήκες ο αγώνας θα είχε ενδιαφέρον, καθώς θα ήταν το πρώτο αγωνιστικό τεστ της ομάδας για την περίοδο 20024-’25.

Θα υπήρχε ενδιαφέρον για τους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και για την εικόνα την ομάδας. Παρότι, οι φιλικοί αγώνες είναι «εκπαιδευτικά διπλά» στην ουσία είναι και η ευκαιρία για τον προπονητή να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα. Χρησιμοποιώντας, σχεδόν, όλους τους ποδοσφαιριστές και αλλάζοντας σταδιακά πρόσωπα στη 11άδα.

Ο Αρς όμως δεν είχε πολλά νέα πρόσωπα να δείξει στον πρώτο φιλικό αγώνα. Στην ουσία έχει κάνει μία μεταγραφή ποδοσφαιριστή, η οποία θεωρητικά προορίζεται για τη βασική 11άδα. Είναι ο Σίστο που έχει καλό βιογραφικό, αλλά θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι ο Αρης έκανε μία σωστή επιλογή. Το λένε άλλωστε οι παλιοί παράγοντες ότι «οι μεταγραφές είναι σαν το καρπούζι». Δεν ξέρει δηλαδή κανείς πόσο καλό είναι το περιεχόμενο του. Μπορεί να ακούγεται ακραία αυτή η ρήση, αλλά δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα. \

Είναι πολλά τα παραδείγματα απόκτησης ποδοσφαιριστών που είχαν φορτωμένο από διακρίσεις βιογραφικό, αλλά απέτυχαν να προσφέρουν σε μία ομάδα. Όπως έχει συμβεί και το αντίθετο. Ποδοσφαιριστές, σχεδόν από τα αζήτητα, έκαναν πράματα και θάματα. Στις μεταγραφές όμως δε βαδίζεις στα τυφλά. Θα πρέπει να έχεις στρατηγική και να προσπαθήσεις να μειώσεις του κινδύνους της αποτυχίας. Πώς θα γίνει αυτό; Σκανάροντας εγκαίρως τη μεταγραφική αγορά. Αφού υπάρξουν οι προτάσεις του προπονητή, θα πρέπει να αρχίσει το ψάξιμο σε βάθος. Οχι επιδερμικά και μέσω δύο-τριών videos με highlights. Eκεί όλοι φαντάζουν ως… «μάγοι» του ποδοσφαίρου. Χρειάζεται καλύτερο σκάουτ. Να συγκεντρωθούν πληροφορίες για τον χαρακτήρα του υποψήφιου μεταγραφικού στόχο, όλο το ποδοσφαιρικό του παρελθόν, το ιατρικό του ιστορικό κ.ο.κ. Αυτό βεβαίως για να γίνει θα πρέπει να υπάρχει και η υποδομή σε στελεχιακό προσωπικό από την ΠΑΕ.

Ο Αρης δεν φημίζεται γι’ αυτό το κομμάτι. Οπότε ψωνίζει στα… τυφλά. Αυτός είναι ίσως και ο λόγος που κάνει πολλές αριθμητικά μεταγραφές, αλλά έχουν αγωνιστική προσφορά λίγοι ποδοσφαιριστές. Την ίδια τακτική ακολουθεί και φέτος, αλλά αυτή τη φορά έχει ξεπεράσει τον ίδιο του…. κακό εαυτό. Τελειώνει ο Ιούλιος και συγχρόνως το τελευταίο διάστημα της προετοιμασίας και ο Αρης έχει κάνει μία μεταγραφή του Σίστο, επένδυσε στον νεαρό Ντιαντί και χθες ανέμενε στη Θεσσαλονίκη τον Σισέ.

Είναι η ομάδα που έχει κάνει τις λιγότερες μεταγραφές, απ’ όλες τις ομάδες της Stoiximan Super League, ενώ έχει λύσει 12 συμβόλαια ποδοσφαιριστών.

Και σ’ αυτή την περίπτωση οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Ο Αρης άργησε να πάρει μπροστά για τον σχεδιασμό της νέας ομάδας. Οι κανόνες του ποδοσφαίρου λένε ότι ο Αρης θα πρέπει να το πάρει αλλιώς, το γρηγορότερο, χωρίς βεβαίως να αποκλείονται οι εκπλήξεις. Αλλωστε όπως επίσης λένε οι παλιοί παράγοντες, «ο καθρέπτης είναι το γήπεδο, το οποίο δεν έχει… δένδρα για να κρυφτεί η ανυπαρξία ενός ποδοσφαιριστή».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.