Άρης: Το προφίλ της Μπεσικτάς και της Νέφτσι Μπακού

Metrosport Team07 Αυγούστου 2023

Δύσκολα έβαλε στον Άρη η κληρωτίδα αφού αν περάσει το εμπόδιο της Ντιναμό Κιέβου θα κληθεί να ξεπεράσει ένα ακόμη αυτό της Μπεσικτάς για να μπει στους ομίλους του Conference League. 

Οι Τούρκοι είναι μια από τις δυνατές ομάδες της Τουρκίας και έχουν κατακτήσει 16 πρωταθλήματα, 10 κύπελλα και εννέα σούπερ καπ. Αγωνίζεται στη «Vodafone Arena» (41.903 θ.) στην Κωνσταντινούπολη. Είναι μια δυνατή έδρα, η οποία γεμίζει σε κάθε αγώνα καθώς οι οπαδοί των Τούρκων δεν αφήνουν την ομάδα ποτέ μόνη της δίνοντας χρώμα στις κερκίδες.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Σενόλ Γκιονές. Ένας έμπειρος και έξυπνος τεχνικός. Τα πιο αξιοσημείωτα προπονητικά του επιτεύγματα μέχρι σήμερα περιλαμβάνουν την καθοδήγηση της τουρκικής εθνικής ομάδας στην τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 και τη νίκη δύο τίτλων Süper Lig με την Μπεσικτάς.

Βέβαια, για να βρεθεί στο δρόμο του Άρη η Μπεσικτάς θα πρέπει να αποκλείσει τη Νέφτσι Μπακού. Ειδάλλως, ο Άρης θα βρει εκείνη στη διαδρομή προς τους ομίλους. Η Νεφτσί είναι ένας σύλλογος που εδρεύει στην πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Είναι η πιο γνωστή, δημοφιλής και επιτυχημένη ομάδα της χώρας με εννέα πρωταθλήματα και επτά κύπελλα. Αγωνίζεται στην Bakcell Arena, η οποία χωρά 11.000 θεατές. 

Προπονητής της ομάδας είναι ο Άντριαν Μούτου. Είναι μόλις 44 ετών και η προπονητική του καριέρα δεν είναι τόσο λαμπρή. Η διοίκηση του έδωσε τα «κλειδιά» πιστεύοντας ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή στις εγχώριες διοργανώσεις και να έχει μια καλή πορεία στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.