Τα περυσινά.. ταχυδακτυλουργικά του Ρουμάνου, δεν εγγυώνται εφετινά!

Αρις Νικολάκης02 Ιουλίου 2024

Δε θα θέλαμε, να είμαστε στη θέση του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ακόμη και για το χρυσάφι, που λέει ο λόγος, όλου του κόσμου. Εκεί πού πάει ο Πρωταθλητής, να κόψει ένα κεφάλι της Λερναίας Ύδρας των μεταγραφών, εκεί φυτρώνει άλλο. Εκεί που έμεινε παρά τις πιέσεις …εξωφρενικής οικονομικής προφοράς, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, εκεί ασκούνται πιέσεις για να φύγει ο ο Δομίνικος Κοτάρσκι. Εκεί που όλα ήταν γαλήνια με τον Σουαλιχό Μεϊτέ, εκεί ξέσπασε θύελλα.

Και μετά από μία παταγώδη αποτυχία όπως η περυσινή… Και μετά από μία παταγώδη επιτυχία… Όλα τριγύρω, στα μεταγραφικά, αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν. Αναμφίβολα όμως, δίχως κοινό παρονομαστή οι δυο χρονικές περίοδοι. Άλλο είναι, να είσαι Πρωταθλητής. Άλλο είναι, να είσαι τέταρτος και καταϊδρωμένος. Όσοι κι όσες ευτυχούν ως κόσμος Πρωταθλητή, καταλαβαίνουν τη διαφορά…

Εν τούτοις οι νταλκάδες για μεταγραφές παραμένουν νταλκάδες. Κυρίως μάλιστα, όταν ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Κι ο πρωταθλητής Ελλάδας στο μέτωπο της μάχης για το καλύτερο προσπαθεί για τη νίκη!

Η κύρια φάση της προετοιμασίας ξεκίνησε με ελλείψεις. Ήτοι, με ανοικτά μεταγραφικά θέματα. Ένα, με την αντικατάσταση του Σουαλιχό Μεϊτέ, ο οποίος προσπαθεί, να παίξει …κρυφτούλι με τον Πρωταθλητή. Δεν του βγαίνει αλλά… Τον θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ένα άλλο, με τη συμφωνία για τον Θωμά Κεντζιόρα. Στην περίπτωση τα έχουν βρει η νύφη κι ο γαμπρός αλλά κάνει νερά ο πεθερός. Κι αυτόν τον θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Κι ένα, με τον Μπουάνα Σαμάτα για τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου – κατά πως εμείς θεωρούμε – έχει καταστήσει σαφείς τις προτιμήσεις του.

Κοντά σε αυτά τα ανοικτά, τα ορθάνοικτα θέματα του Πρωταθλητή επιτρέψτε μας, να αναφέρουμε και κάποια τα οποία δεν είναι τόσο ανοικτά. Του Γουίλιαμ Εκόνγκ, έτσι για παράδειγμα. Ή του Δομίνικου Κοτάρσκι, έτσι για ένα άλλο παράδειγμα. Διαφορετικές περιπτώσεις, φυσικά. Με κοινό παρονομαστή το ρίσκο.

Ο διεθνής Νιγηριανός χάθηκε κυριολεκτικά, κατά τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του. Σε ποια αγωνιστική κατάσταση είναι, θα φανεί στην προετοιμασία. Εκεί θα κριθεί το παρόν του στον Πρωταθλητή. Ρίσκο πάντως, η παραμονή του εφέτος, μετά από όσα συνέβησαν πέρυσι.

Ο Κροάτης δεν έχει λόγο, να φύγει Κι ο Πρωταθλητής δεν έχει λόγο, για να μη μείνει. Μία οικονομική πρόταση όμως, η οποία θα εκτοξεύσει τις μεταγραφικές δυνατότητες – σύμφωνα με τον Financial Fair Play - του Πρωταθλητή, δε θα τούς αφήσει… ασυγκίνητους στην Τούμπα! Ρίσκο φυσικά, η αποδοχή τέτοιας πρότασης.

Γενικά λοιπόν, παρά τον πλου του Πρωταθλητή σε πελάγη ευτυχίας… Οι πονοκέφαλοι κι οι ημικρανίες – για τα μεταγραφικά - σε διοικητική και τεχνική ηγεσία για το ρόστερ είναι δεδομένοι. Δεδομένες είναι κι οι θεραπείες τους. Κι εδώ, θα καταθέσουμε την διαφωνία μας με μία (…θεραπεία), η οποία συζητείται.

Δεν είναι κάθε ημέρα, Πασχαλιά. Τα περυσινά … ταχυδακτυλουργικά του Ρουμάνου με τους Θωμάδες του Πρωταθλητή, τον Κεντζιόρα και τον Μουργκ δεν εγγυώνται κι εφετινά. Ο Πολωνός κι ο Αυστριακός από ουραγοί στο ρόστερ καταστάθηκαν πρωτοπόροι από τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Με λίγα λόγια; Οι παρελθούσες αποδόσεις δεν εγγυώνται τις μέλλουσες. Λέμε εμείς…

Θα ρισκάρουν άραγε στον Πρωταθλητή ακολουθώντας την εξ ανάγκης περυσινή συνταγή; Τότε που οι απαιτήσεις δεν ήταν ανάλογες με τώρα; Ή θα ακολουθήσουν πιο σίγουρο δρόμο ενισχύοντας το ρόστερ – όσο τους επιτρέπει το Financial Fair Play – ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.