Ο Άρης ήδη έχει στρέψει την προσοχή του στον αγώνα Πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό έχοντας όμως γεμίσει το μπλοκάκι από μπόλικα συμπεράσματα από τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν απέναντι σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.
Η υπόθεση «Σιδηρόπουλος» προφανώς στοιχειοθετεί ξεχωριστό κεφάλαιο στον πρώτο αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και φανερώνει ένας από τους λόγους της αποστροφής που έχει αποκτήσει η μάζα των φιλάθλων για το ποδόσφαιρο. Η δυσκολία λήψης μιας αυτονόητης απόφασης και η έλλειψη ικανότητας στη διάκριση του επικίνδυνου παιχνιδιού για τη σωματική ακεραιότητα απ’ οτιδήποτε άλλο υποδηλώνει μεγάλο βαθμό ανεπάρκειας.
Πέρα όμως από τη συμπεριφορά του Τάσου Σιδηρόπουλου, υπάρχουν κι ένα σωρό αγωνιστικά συμπεράσματα τα οποία καταγράφηκαν από τον Άκη Μάντζιο και αφορούν την παθητική συμπεριφορά της ομάδας του αλλά και το επίπεδο ανταπόκρισης συγκεκριμένων παικτών στο τακτικό πλάνο. Έχουμε και λέμε…
- Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί ότι ο Άρης διαθέτει το βάθος που υποχρεούται να έχει μια ομάδα για να πραγματοποιήσει πορεία Πρωταθλητισμού. Στην ίδια διαπίστωση έχουν προχωρήσει και οι «κίτρινοι», γι’ αυτόν τον λόγο προβλέπεται να προχωρήσουν σε τουλάχιστον δύο κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι του Γενάρη.
- Οι βοήθειες από τους ακραίους επιθετικούς δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε ο Άκης Μάντζιος. Ο Κλείτον Ντιαντί βγάζει τρομερή ενέργεια και ταχύτητα στο παιχνίδι του αλλά υστερεί στην τελική προσπάθεια καθώς δύσκολα φτάνουν σ’ αυτή οι Πιόνε Σίστο, Σάπι Σουλεϊμάνοφ και Κίκε Σαβέριο. Ο Γιάννης Φετφατζίδης δείχνει να λειτουργεί καλύτερα στον άξονα σε ρόλο επιτελικού μέσου.
- Η συνύπαρξη του Λορέν Μορόν με τον Ρόμπιν Κουάισον στην 11αδα στοιχειοθετεί μεγάλο ρίσκο, τουλάχιστον στην παρούσα στιγμή. Στον αγώνα του Κυπέλλου με την ΑΕΚ και κατά το διάστημα χρησιμοποίησης του 4-4-2, ο Άρης έχασε την ισορροπία του στο γήπεδο, τις μονομαχίες και τους χώρους. Παράλληλα, η μετατόπιση του Γιάννη Φετφατζίδη από τον άξονα στα άκρα δεν έκανε καλό σε κανέναν.
- Ο Μόντσου είναι ποδοσφαιριστής ιδιαίτερης ποιότητας ο οποίος όμως δυσκολεύεται να υπηρετήσει παιχνίδι πίσω από την μπάλα. Αυτό φάνηκε στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό αλλά και απέναντι στην ΑΕΚ. Όταν ο Άρης άλλαξε τακτική λογική στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Ένωση, αυτομάτως ανέβασε και την απόδοσή του.
- Ο Άλβαρο Ζαμόρα δεν μπορεί να υπηρετήσει ρόλο μοναδικού προωθημένου αλλά χρειάζεται στήριγμα. Για πολλοστή φορά δεν ανταποκρίθηκε στο παιχνίδι των αντεπιθέσεων, υπήρξε δε στιγμή που σε κόντρα επίθεση του Άρη «γέμισε» την αδύναμη πλευρά διευκολύνοντας την αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ και τελικώς ανακόπηκε από τον ίδιο η επίθεση.
- Καθώς ο Ζαν Ζουλ παραμένει παροπλισμένος και δεν έχει επιδείξει τη διάθεση ουσιαστικής επιστροφής στην ομάδα (σ. σ. σε αντίθεση με τον Κίκε Σαβέριο), δεν αμφισβητείται η ανάγκη προσθήκης ενός καθαρού αμυντικού χαφ ενόψει του Γενάρη.