Τα παιχνίδια δεν κερδίζονται αν δεν τα παίξεις από την αρχή…

Γιώργος Ζαΐρης07 Ιανουαρίου 2024

Εξήντα λεπτά έχασε σήμερα ο ΠΑΟΚ για να αρχίσει να θυμίζει την ομάδα που μέχρι να αρχίσει αυτή η αγωνιστική ήταν πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα. Μόνο που τότε, όταν δηλαδή μπήκε στο γήπεδο ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο ΠΑΟΚ έπρεπε ήδη να ανέβει ένα βουνό που κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο ίδιος φρόντισε να ορθώσει μπροστά του. 

Είναι ξεκάθαρο πως αν ο ΠΑΟΚ κατάφερνε και έφτανε στην ισοφάριση, ο Κωνσταντέλιας θα είχε υπογράψει αυτή την μίνι ανατροπή έχοντας δίπλα του και τους Ζίβκοβιτς-Σβαμπ που στο διάστημα που αγωνίστηκαν πρόσφεραν περισσότερα από τους Ντεσπόντοφ-Μεϊτέ που δεν ήταν και στην καλύτερη τους μέρα. Και επειδή ο Λουτσέσκου δεν συνηθίζει να αλλάζει πράγματα από το ημίχρονο, είδε την ομάδα του πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους να δέχεται δυο γκολ που ναι θα μπορούσε να τα είχε αποφύγει αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, είναι ματς λαθών.

Θυμίζω πως με την ίδια περίπου ενδεκάδα ο ΠΑΟΚ είχε κάνει παρέλαση στο Γ. Καραϊσκάκης, επομένως δεν μπορεί να κακίσει κανείς τον προπονητή για τις επιλογές του στη αρχική ενδεκάδα. Για την αργοπορία να αλλάξει τα πράγματα και αναφέρομαι στο 1-0 (είχε μπει μόνο ο Κωνσταντέλιας); Να το δεχθώ και αν θέλετε να το προσυπογράψω.

Τελική στο πρώτο μέρος ή μεγάλη απόκρουση από τον Κουέστα δεν θυμάμαι. Και δεν στέκομαι στο ότι και ο Κοτάρσκι δεν χρειάστηκε στο πρώτο μέρος να επέμβει. Απλά όταν είσαι πρώτος, όταν αντιμετωπίζεις μια ομάδα με την πλάτη στον τοίχο, φροντίζεις να το εκμεταλλευτείς μπαίνοντας με το μαχαίρι στα δόντια και απόλυτα κυνικός. Δεν το έκανε, ο χρόνος περνούσε, ο Αρης το πίστεψε και τελικά τον τιμώρησε.

Προφανώς και κάθε ήττα πονάει. Αλλά από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως απλά ο ΠΑΟΚ έχασε στην παρούσα φάση την 1η θέση και δεν έχει καταποντιστεί γιατί στα πρώτα λεπτά μετά το τέλος του ματς, με αυτά που διάβαζα στα social media, μου δόθηκε η εντύπωση πως ο ΠΑΟΚ περνά… αγωνιστική κρίση.

Επιμένω και τονίζω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί μέσα στον Ιανουάριο να βρεθεί σε πολύ καλύτερη θέση από αυτήν που άφησε το 2023 στο τέλος του. Προφανώς για να συμβεί αυτό πρέπει να κερδίσει αυτή την τετράδα αγώνων που έχει (εκτός του ματς της Τετάρτης στο Κύπελλο) αλλά αυτά είναι θεωρία και εμείς πρέπει να δούμε την πράξη. Θα δεχθώ πως ήταν μια κακή βραδιά που ΟΛΟΙ οι διεκδικητές του τίτλου φέτος έχουν. Καμιά απαξίωση, δεκτός ο προβληματισμός αλλά ως εκεί. Κάθε τι παραπάνω είναι… ύποπτο και άκαιρο!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.