Τα οφέλη και τα «καμπανάκια» για τον ΠΑΟΚ

Γιώργος Πετρίδης08 Σεπτεμβρίου 2024

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει από την Ιταλία και την παρουσία του στο τουρνουά του Κάλιαρι, όχι με δύο ήττες, αλλά με ένα γεμάτο μπλοκ από πληροφορίες, συμπεράσματα και στοιχεία προβληματισμού και δουλειάς, για τις τελευταίες μέρες της προετοιμασίας του πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων του. Σε κάθε περίπτωση τα δύο φιλικά παιχνίδια με ομάδες υψηλότερου επιπέδου (Ντινάμο Σάσαρι και Γκραν Κανάρια) μόνο οφέλιμα μπορούν να θεωρηθούν.

Είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ παρουσίασε καταρχήν επιθετικές αδυναμίες που αποτυπώθηκαν στους 70 πόντους που σημείωσε και στα δύο παιχνίδια. Ο Δικέφαλος εκτέλεσε με χαμηλά ποσοστά τόσο απέναντι στη Σάσαρι (23/61 σουτ εντός πεδιάς), όσο και απέναντι στη Γκραν Κανάρια (22/66), κατι που κατά κύριο λόγο ήταν απόρροια της αναποτελεσματικότητας που έδειξαν οι γκαρντ του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα δύο αυτά παιχνίδια...

*Ο Φρανκ Μπάρτλεϊ είχε 7/24

*Ο Σαβάρ Ρέινολντς είχε 3/18

*Ο Δημήτρης Κατσίβελης είχε 4/17

*Ο Κώστας Παπαδάκης είχε 2/11.

Ο Σαβάρ Ρέινολντς

Με τα τέσσερα γκαρντ του να μετρούν συνολικά 16/70 (22,85%), ο ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να πάει πολύ ψηλότερα από τους 70 πόντους. Μπορεί ωστόσο από την παρουσία του στην Ιταλία να κρατήσει...

*Την αμυντική προσήλωση που θέλει να εμφυσήσει στην ομάδα ο Μάσιμο Καντσελιέρι. Σχεδόν σε κάθε άμυνα, υπήρχαν χέρια πάνω στην μπάλα. Ο ΠΑΟΚ κράτησε χθες την Γκραν Κανάρια, μία από τις πιο ποιοτικές ομάδες της ισπανικής ACB, στους 78 πόντους ενώ μία μέρα νωρίτερα δέχτηκε 83 από τη Σάσαρι. Ο διψήφιος αριθμός τριπόντων που δέχτηκε πάντως (11/32 είχαν οι Ισπανοί και 14/39 οι Ιταλοί) ίσως είναι ένα στοιχεία πάνω στο οποίο θα δουλέψει ο κόουτς του ΠΑΟΚ.

*Την καλή παρουσία στα ριμπάουντ έχοντας ισορροπία στο ματς με τη Σάσαρι (39-39) και υπεροχή σε εκείνο με την Γκραν Κανάρια (45-39). Μέσα από αυτό το στοιχείο ξεπήδησε ο διψήφιος αριθμός επιθετικών ριμπάουντ με 11 και 17 αντίστοιχα.

*Τη διάθεση να βρει transition παιχνίδι αφού πήρε 21 πόντους την Παρασκευή και 10 το Σάββατο, αν και στον αντίποδα είχε θέματα στο αμυντικό transition δεχόμενος 13 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Πολύ καλός ήταν χθες ο Σέντρικ Χέντερσον

*Τη θετική παρουσία του Κρούσερ και στα δύο παιχνίδια καθώς ακόμη και την άνοδο του Χέντερσον στο ματς με την Γκραν Κανάρια, με τον Αμερικανό να «γράφει» 20 πόντους με 5/8 τρίποντα.

Για τον ΠΑΟΚ, αν δεν αλλάξει κάτι στον αρχικό σχεδιασμό του, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των επτά φιλικών αγώνων του και με την επιστροφή της, η ομάδα θα μπει στην τελική ευθεία για την παρουσία της στα προκριματικά του Basketball Champions League (από τις 19 Σεπτεμβρίου στην Αττάλεια).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.