Τα ντέρμπι δίνουν κίνητρο και ξυπνούν τον εγωισμό

Βασίλης Μάστορας10 Μαρτίου 2024

Ο Αρης μπαίνει στη διαδικασία των πλέι οφ, χωρίς αναγκαίο βαθμολογικό στόχο, οπότε και χωρίς άγχος. Η βαθμολογική διαφορά που έχει από την 4η θέση δεν του δίνει ελπίδες για να προλάβει το τραίνο της Ευρώπης.


Ετσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά, η απουσία του άγχους θα είναι το καλό για τον Αρη στα πλέι οφ. Αλλωστε φάνηκε στους προηγούμενους αγώνες ότι ρολάρει καλύτερα η ομάδα του Μάντζιου όταν δεν κουβαλάει την ανάγκη ενός στόχου που πρέπει με κάθε τρόπο να τον πετύχει. Για παράδειγμα βελτίωσε την απόδοση του μετά το 0-1 του Αγρινίου, όταν πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στο Κύπελλο και όταν νίκησε στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και «κλείδωσε» την 5η θέση. Αντίθετα την περασμένη Τετάρτη έδειχνε να τον βαραίνει το άγχος της πρόκρισης κόντρα στον Παναιτωλικό. “Οταν υπάρχει απίστευτη πίεση να πάει η ομάδα σε έναν τελικό και να διεκδικήσει ένα Κύπελλο, τι καλύτερο θα μπορούσε να είναι πριν τα πλέι οφ μια τέτοια πρόκριση; Ηταν ό,τι καλύτερο για εμάς πριν την έναρξη των πλέι οφ» δήλωσε ο Μάντζιος στα κανάλια της NOVASports. Με λίγα λόγια περιέγραψε την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Αρης στην αφετηρία των πλέι οφ. Αυτό είναι το ένα συν για τους «κίτρινους», τόσο στο σημερινό ντέρμπι όσο και για τους υπόλοιπους αγώνες. Θα αγωνιστεί λοιπόν για το γόητρο του και την αξιοπρέπεια του, τη σημαία της οποίας την κράτησε φέτος ψηλά μέχρι τώρα.

«Σίγουρα είμαστε μακριά από την τέταρτη θέση για να μπορέσουμε να τη διεκδικήσουμε. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε αδιάφοροι. Ότι είμαστε μεγάλη ομάδα αυτό από μόνο του είναι κίνητρο, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι στα παιχνίδια», συμπλήρωσε ο Μάντζιος αναφερόμενος στο κίνητρο που θα έχει ο Αρης στα πλέι οφ.

Εκείνο που απομένει είναι οι ποδοσφαιριστές να αφυπνιστούν, παρότι δεν υπάρχουν βαθμολογικά κίνητρα, και να κάνουν το καλύτερο δυνατό στους αγώνες των πλέι οφ. Η ποδοσφαιρική λογική, άλλωστε, λέει ότι τα ντέρμπι πάντα εξιτάρουν τον ποδοσφαιρικό εγωισμό των ποδοσφαιριστών και τους δίνουν κίνητρο.

Ο Αρης το απέδειξε στα περισσότερα ντέρμπι φέτος και καλείται, αρχής γενομένης από σήμερα στην Τούμπα, να το κάνει και σ’ όλους του αγώνες των πλέι οφ.

Εχει λοιπόν λιγότερο άγχος από τον αντίπαλο του τον ΠΑΟΚ, η προϊστορία των μεταξύ τους αγώνων είναι με το μέρος του και αγωνίζεται σε ένα άδειο γήπεδο. Δεν είναι και λίγα τα στοιχεία που θα έχει υπέρ του ο Αρης στη σημερινή μάχη. Μία μάχη στην οποία ο ΠΑΟΚ αναμένεται να επιλέξει παιχνίδι πρωτοβουλίας, που βολεύει τον Αρη. Ομάδα η οποία έδειξε ότι έχει πρόβλημα στο σετ παιχνίδι, γιατί έχει πρόβλημα στη δημιουργία. Περισσότερο όταν ο αντίπαλος βρίσκει τρόπο να εγκλωβίσει ποδοσφαιριστές, όπως ο Μανού Γκαρθία, ο Νταρίντα και ο Σουλεϊμάνοφ που θεωρούνται βαρόμετρα στην απόδοση του Αρη.

Πέραν απ’ όλα αυτά όμως και το σημερινό ντέρμπι, όπως κι όλα τα ντέρμπι χρειάζονται αγωνιστικό πάθος, λίγα λάθη και κυρίως αποτελεσματικότητα στις τελικές προσπάθειες. Και όποια ομάδα έχει αυτά τα στοιχεία, θεωρητικά, θα φύγει με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.