Τα μισά από τα γκολ του φετινού ΠΑΟΚ πέτυχαν οι πέντε πρώτοι σκόρερ του

Στέλιος Γρηγοριάδης03 Μαΐου 2024

O ΠΑΟΚ πέτυχε φέτος, μέχρι στιγμής, 127 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Πρόκειται για ρεκόρ σε σύνολο γκολ, αλλά με τον αστερίσκο ότι φέτος έχει δώσει περισσότερους αγώνες από πολλές άλλες σεζόν. Σχεδόν όλες.

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι πέντε πρώτοι σκόρερ του είναι ο Ζίβκοβιτς (16), ο Κωνσταντέλιας (14), ο Ντεσπόντοφ (13), ο Μπράντον (11) και ο Σβαμπ (10) και ότι πέτυχαν συνολικά 64, δηλαδή τα μισά από τα 127!

Και για τους πέντε αυτούς παίκτες η επίδοσή τους στο σκοράρισμα αποτελεί πολύ ευχάριστο και σημαντικό δεδομένο. Ο Ζίβκοβιτς, από τη στιγμή που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ποτέ δεν ήταν ο παίκτης από τον οποίο περίμενε κανείς κυρίως να πετυχαίνει γκολ. Με τη ρέντα που είχε, τουλάχιστον μέχρι το μισό της φετινής σεζόν, έκανε ρεκόρ καριέρας και παραμένει ακόμη πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με τα 16 γκολ. Μακάρι να αποκαταστήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα στα τρία τελευταία ντέρμπι, τώρα που η νίκη και στα τρία αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Ο Κωνσταντέλιας, που υποτίθεται “δεν είχε” το γκολ, έφτασε στα 14, αν και σε πολλά ματς απλώς αντικατέστησε τον Μουργκ, τον οποίο, άγνωστο γιατί, επέμενε να χρησιμοποιεί ως 10άρι στην αρχική ενδεκάδα ο Λουτσέσκου.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ντεσπόντοφ με τα 13 γκολ, αλλά και τον σχετικά μικρό χρόνο συμμετοχής, αφού στα περισσότερα ματς μπήκε στο τερέν προερχόμενος από τον πάγκο.

Ο Μπράντον, πάλι, που μοιράζεται μόνιμα τους χρόνους συμμετοχής με τον Σαμάτα, μπορεί να υπηρηφανεύεται για τα δικά του 11 γκολ. Δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα. Μακάρι να είχε τόσα και ο Τανζανός.

Όσο για τον Σβαμπ, εννοείται ότι είναι υπερπολύτιμα τα δικά του 10 γκολ. Λίγοι αμυντικοί χαφ φτάνουν σε μια τέτοια επίδοση, ακόμη και στις ομάδες του ανώτατου επιπέδου.

Στις ασίστ οι πρώτοι πέντε είναι οι Τάισον (13), Ζίβκοβιτς (11), Ντεσπόντοφ (11), Κωνσταντέλιας (7) και Μπράντον (6). Κάτι σημαίνει κι αυτό, αλλά προσωπικά ποτέ δεν θεώρησα σημαντικό το να καταγράφεται ως ασίστ μια σέντρα, ένα κόρνερ, ένα φάουλ ή μία πάσα, επειδή κάποιος άλλος παίκτης κατάφερε να σκοράρει. Υπάρχουν αμέτρητες άλλες εκτελέσεις και, κυρίως, πάσες πάρα πολύ ωραίες, οι οποίες δεν καταγράφονται ως ασίστ επειδή το γκολ δεν ήρθε από τον παίκτη που δέχτηκε την μπάλα και προσπάθησε να σκοράρει. Δηλαδή, το να πιστωθείς μια ασίστ, ή το να μην την πιστωθείς, είναι ένα ζήτημα που δεν έχει να κάνει με τη δική σου ικανότητα, αλλά με την ικανότητα, ή την ανικανότητα, κάποιου συμπαίκτη σου. Επιμένω να κρίνω μόνο την ποιότητα της πάσας και νομίζω ότι σ' αυτόν τον τομέα εκείνος που ξεχωρίζει είναι ο Κωνσταντέλιας. Οπως ξεχωρίζουν στην εκτέλεση των “στημένων” ο Ντεσπόντοφ, ο Τάισον και ο Ζίβκοβιτς, γι' αυτό άλλωστε είναι εκείνοι που τα εκτελούν, με τέταρτη επιλογή τον Μουργκ.

ΥΓ. Ο Κοτάρσκι είναι, προφανώς, ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχών σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρετε ποιος είναι δεύτερος; Ο Κεντζιόρα! Και τρίτος ο Μπάμπα. Και οι τρεις, πυλώνες της φετινής προσπάθειας του ΠΑΟΚ σε όλα τα μέτωπα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.