Τα μεταγραφικά «χαμόγελα» και η σιγουριά της πρόκρισης

Δημήτρης Μπούζας22 Ιουλίου 2024

Δεν έχει περάσει ούτε ένα 24ωρο από τη στιγμή που απευθυνόμενοι σε προσωπικό επίπεδο στον ηγέτη των πρωταθλητών, ερμηνεύοντας όπως πάντα και τα αισθήματα των φίλων του λαοφιλέστατου συλλόγου, του ζητήσαμε να κλείσει τον Ρώσο διεθνή και η είδηση ήρθε σαν μια ευχάριστη επιβεβαίωση και έκπληξη συγχρόνως, με τον παίκτη να ετοιμάζει τις βαλίτσες του για τη Θεσσαλονίκη.

Ο τίτλος των «Ελεύθερων Σκέψεων» ήταν: «Ιβάν πάρε τον Τσαλόφ, αυτό το «παιχνίδι» παίζεται στο δικό σου «γήπεδο»». Λέτε να μας διάβασε; Απίθανο! Να τον ενημέρωσαν κάποιοι ότι γράφτηκε αυτό το σχόλιο; Ακόμη πιο απίθανο, από τη στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο να μην γνωρίζει ούτε και την ύπαρξη μας. Να τον ενημέρωσαν οι έμπιστοι συνεργάτες του; Κι αυτό αποκλείεται για ευνόητους λόγους. Που καταλήγουμε; Στο πολύ απλό και αυταπόδεικτο: Στην ορθή εκτίμηση όλων των παραμέτρων της συγκεκριμένης περίπτωσης, η οποία είχε αναλυθεί στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Γράψαμε προχθές λοιπόν και το επαναλαμβάνουμε: Ότι η μεταγραφή του Ρώσου ήταν ένα «παιχνίδι» που παίζονταν στο «γήπεδο» του Ιβάν. Και ως εκ τούτου και με δεδομένη την ανυπαρξία εμποδίων ρευστότητας και διακίνησης κεφαλαίων (λόγω του ουκρανικού), αποτελούσε μια πολύ εύκολη υπόθεση για τον ηγέτη του ΠΑΟΚ. Με την προϋπόθεση βέβαια πάντοτε, ότι εκπληρώνει μια υπόσχεση που έχει δώσει στον προπονητή του. 

Όλα καλά λοιπόν και προς τη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή. Εμείς στοχεύσαμε σωστά, εκτιμώντας επίσης απλά το «πλαίσιο» και την «δομή» της όλης ιστορίας. Η μεταγραφή του Τσαλόφ ενισχύει σημαντικά το ρόστερ, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν χρειάζονται άλλες δύο - τρεις εξίσου σοβαρές και ποιοτικές προσθήκες. Ήδη «ακούγεται» και «γράφεται» - χωρίς να διαψεύδεται – πως οι πρωταθλητές είναι πολύ κοντά και στο κλείσιμο μιας ακόμη σπουδαίας μεταγραφής.

Αυτή αφορά και τον επίσης χαρισματικό και πολύτιμο 31χρονο Μαροκινό επιθετικό της Γάνδης, Τάρικ Τισουνταλί. Ο τελευταίος πέρυσι αγωνίστηκε σε 51 παιχνίδια, σημειώνοντας 21 γκολ και μοιράζοντας και 12 ασίστ. Είναι διεθνής με το Μαρόκο και αγωνίζεται και ως επιθετικός και ως αριστερός εξτρέμ. Καιρός ήταν λοιπόν να γελάσει και το χειλάκι του ΠΑΟΚτσή. 

Αυτές οι δύο κινήσεις ασφαλώς και αποτελούν μία σημαντική αγωνιστική «παρέμβαση» και μια αντίστοιχη σοβαρή «ρωγμή» στο τέλμα και στον προβληματισμό που υπήρχε, εξαιτίας της μέχρι προχθές μεταγραφικής αναποτελεσματικότητας. Σαφέστατα κόντρα και στην διαταραχθείσα ασπρόμαυρη ψυχολογία, έρχεται και η σίγουρη πρώτη πρόκριση από τις τρεις, στη μεγάλη προσπάθεια για τη συμμετοχή στο League Stage του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΥΓ: Φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι εκτιμούν διαφορετικά τις ικανότητες του συμπαθέστατου Σαμάτα. Έτσι, έχουμε την είδηση πως η Αλ Χολούντ έκανε μια πολύ συμφέρουσα για τον ΠΑΟΚ (αλλά και για τον παίκτη) πρόταση. Θα εκπλαγείτε όταν αποκαλυφθούν ιδιαίτερες λεπτομέρειες και ποσά.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.