Τα μεγαλύτερα στοιχήματα του Δικεφάλου!

Metrosport Team10 Ιουλίου 2024

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Η προετοιμασία του Δικεφάλου έχει μπει για τα καλά στο δεύτερο και πιο ουσιαστικό στάδιο. Η έστω και αργοπορημένη προσθήκη του Κεντζιόρα οριοθετεί μια πληρότητα που ωστόσο παραθέτει σε αρκετά θετικά αλλά και αρνητικά σημεία. Σε σχέση με την περυσινή περίοδο, η φετινή προετοιμασία έχει άκρως αντίθετα χαρακτηριστικά όπως το άσπρο και το μαύρο. Για όσους δεν θυμούνται ο Ράσβαν Λουτσέσκου έμοιαζε τότε με έναν άνθρωπο που συνοδεύει ορφανά στο αεροπορικό τους ταξίδι. 

Οι δηλώσεις του εκδήλωναν την απογοήτευσή του η οποία μετριάστηκε μέχρι τον Ιανουάριο και εξαφανίστηκε με την μετέπειτα εκπληκτική πορεία του Δικεφάλου και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος έχουμε το συν του Καμαρά και το πλην του Μεϊτέ(προς το παρόν). Φυσικά μια ομάδα, ακόμη και αν κέρδισε έναν «απίθανο» τίτλο δεν μπορεί να επιλέξει ένα αγωνιστικό καρμπόν για την νέα χρονιά. Οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ ήταν ορατές ακόμη και σε μας ή τους φιλάθλους που δεν εξειδικεύονται όπως ένας προπονητής. 

Ωστόσο η θέληση, η ομοιογένεια και η ομοψυχία παικτών-προπονητή -διοίκησης σε συνδυασμό με την υποστήριξη των φιλάθλων, κατάφεραν να καλύψουν αυτές τις αδυναμίες και να προσφέρουν στον Δικέφαλο του Βορρά ένα πανάξιο, απροσδόκητο και πολύ συγκλονιστικό πρωτάθλημα. Η επανάληψη μιας παρόμοιας πορείας λόγω διατήρησης του υλικού είναι κάτι που στο ποδόσφαιρο δεν έχει ισχύ και προοπτική στον βαθμό που καταδεικνύεται σε άλλα αθλήματα. Τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη έχουμε δει ομάδες που δεν ενίσχυσαν τη δυναμικότητά τους, τον επόμενο χρόνο να βρισκόταν κάτω από άλλες που έχουν κάνει πολλές αλλαγές ή να συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν. Συνοπτικά στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα τόσο παγκοσμίως όσο και στη χώρας μας δεν μπορείς να επικρατήσεις χρησιμοποιώντας μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή. 

Έχεις πιθανότητα αλλά επ’ ουδενί βεβαιότητα! Άλλωστε αυτό είναι το πιο ιδιαίτερο, όμορφο και αγωνιώδης χαρακτηριστικό της «μπάλας». Βάσει των παραπάνω θεωρούμε ότι η σημερινή κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι θετική. Λαμβάνουμε υπόψη ότι ο πρόεδρος Σαββίδης δεν διαθέτει την προ πολέμου με την Ουκρανία, οικονομική δυνατότητα . Ωστόσο είναι κοντά στην ομάδα και προσπαθεί να τη βοηθήσει αλλά και να ανταποδώσει με όποιον τρόπο μπορεί το ότι ένα σύνολο που δεν το λογάριαζε σχεδόν κανείς, πραγματοποίησε το μικρό αυτό ποδοσφαιρικό θαύμα. Το πρώτο μεγάλο στοίχημα είναι ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του να ξεπεράσουν τα δυο Ευρωπαϊκά εμπόδια των προκριματικών και να βρεθούν προς το τέλος Αυγούστου στη διεκδίκηση πρόκρισης μέσω των πλέι οφ στους 36 των πρωταθλητριών. Εκεί ακριβώς επιβάλλεται η ομάδα να έχει ενισχυθεί περαιτέρω. 

Είναι το δεύτερο και μεγαλύτερο φετινό στοίχημα. Είναι δεδομένο ότι λόγω του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Εθνικών ομάδων, το ζήτημα των μεταγραφών πήγε φέτος πιο πίσω στον χρόνο. Θα πει κάποιος: Ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει διεθνή από μια Εθνική ομάδα. Όχι ότι είναι απίθανο αλλά συνολικά οι μεταγραφές διεθνών και μη, λόγω ξεκούρασης, λόγω διαφοροποίησης αξίας τους, δημιουργούν ένα ντόμινο που δεν ξεκαθαρίζει την προσφορά και τη ζήτηση όπως άλλες χρονιές.

Ωστόσο ο Δικέφαλος επιβάλλεται να είναι προετοιμασμένος ώστε να ενισχυθεί σημαντικότατα αν περάσει στα πλέι οφ, το δευτερόλεπτο που αυτό θα πιστοποιηθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο . Συμπερασματικά ο κ. Σαββίδης επιβάλλεται να δώσει την εντολή ώστε ο ΠΑΟΚ να ενισχυθεί άμεσα και σε μέγιστο βαθμό , έχοντας ΑΠΟ ΠΡΙΝ έτοιμη τη σημαντική αυτή προσθήκη αγωνιστικού χρυσού στην ομάδα. Φέτος στον ΠΑΟΚ δεν «χωρούν» αναβολές, παζαρέματα και ψάξιμο της τελευταίας στιγμής για την απόκτηση παίκτη ή παικτών που θα τον οδηγήσουν σε μια πρωτόγνωρη ποδοσφαιρική του επιτυχία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.