Τα «κλειδιά» του Άρη για το ντέρμπι

Γιώργος Στράντζαλης16 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Άρης ετοιμάζεται για το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (17/9, 20:30, Live στο Metropolis 95.5 και στο Metrosport.gr), το πρώτο από τα λεγόμενα “μεγάλα παιχνίδια” που θα δώσει στην τρέχουσα σεζόν και ο Άκης Μάντζιος προετοιμάζει και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του για να καταφέρουν να κάνουν στο γήπεδο τη διαφορά, να εγκλωβίσουν τον αντίπαλο και να φύγουν με αποτέλεσμα.

Ο Έλληνας προπονητής δεν είναι άπειρος στα ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έχει παίξει ουκ ολίγα στην καριέρα του με τη φανέλα του Άρη αλλά και από τον πάγκο έχει κοουτσάρει τους Κιτρινόμαυρους στην προηγούμενη θητεία του σε ματς με τον ΠΑΟΚ. 

Γνωρίζει καλά ότι οι ισορροπίες σε τέτοια ματς παίζουν μεγάλο ρόλο και θέλει αυτές το βράδυ της Κυριακής να είναι με το μέρος της ομάδας του. Ξέρει ότι αυτό θα είναι ένα από τα βασικά “κλειδιά” για να μπορέσει ο Άρης να διεκδικήσει αποτέλεσμα και θα ψάξει μέσα από την τακτική του προσέγγιση να μεταφέρει την πίεση στους γηπεδούχους.

Συγκριτικά με το ντεμπούτο του κόντρα στον Αστέρα, αυτή τη φορά ο Μάντζιος έχει περισσότερες επιλογές, ειδικά σε θέσεις κλειδιά όπως είναι η μεσαία γραμμή και τα άκρα της επίθεσης. Γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσει αναλόγως των συνθηκών που θα συναντήσει στην Τούμπα και το αγωνιστικό του σχέδιο. 

Ο Έλληνας προπονητής σχεδιάζει κάποιες αλλαγές, προς το παρόν όμως δεν μπορεί να πειράξει αρκετά πράγματα στην ενδεκάδα του, αφού η παρουσία πολλών “νέων” στο αρχικό σχήμα στοιχειοθετεί ρίσκο.

Ο Βέλγος Βερστράτε, αν κι ενσωματώθηκε τελευταίος, θα μπορούσε να ξεκινήσει στην ενδεκάδα ως αμυντικός μέσος, το ίδιο και ο Σουλεϊμάνοφ στα άκρα. Ερωτηματικά υπάρχουν, ακόμη και στην άμυνα καθώς δεν θεωρείται δεδομένη η διατήρηση της τετράδας: Μοντόγια, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Φεράρι. Στο “κάδρο” υπάρχει και η επιλογή του Οντουμπάτζο, ο οποίος είναι αρκετά ανεβασμένος και θα στοιχειοθετεί έκπληξη πιθανή επιστροφή του. Σίγουρη όμως θεωρείται η παρουσία παικτών όπως ο Νταρίντα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Τσέχος είναι κομβικός παίκτης στο πλάνο του προπονητή και στην καλή του μέρα μπορεί να κάνει τη διαφορά, ενώ και οι Μορόν, Κάρλσον έχουν σίγουρη θέση. Για τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με την ενδεκάδα, υπάρχει και η τελευταία προπόνηση που θα γίνει σήμερα. 

Εκείνο που θέλει ο Μάντζιος από τους παίκτες του είναι να έχουν προσήλωση στο πλάνο που θα καταστρωθεί ώστε να μην αποπροσανατολιστούν και χάσουν τον έλεγχο του ντέρμπι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.