Τα κενά του Άρη στο ρόστερ και τα προβλήματα που δεν κρύβονται

Βασίλης Μάστορας10 Φεβρουαρίου 2024

Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι η ομάδα η οποία έχει ψηλά στους στόχους της την κατάκτηση του Κυπέλλου, κάνει δύο κινήσεις: Προσπαθεί με κάθε τρόπο να «κλείσει» τις ανοικτές πληγές του ρόστερ και να υπάρχει ηρεμία στην ομάδα. Και στις δύο αυτές προτεραιότητες η ΠΑΕ Άρης βαθμολογήθηκε με βαθμό κάτω από τη βάση.

Μεταξύ των κενών που υπήρχαν στο ρόστερ ήταν στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού και σ’ αυτή του ανασταλτικού μέσου. Ο Άκης Μάντζιος δήλωσε χθες ότι «δεν καταφέραμε να βρούμε παίκτη με τις προδιαγραφές που ψάχναμε», αλλά η θέση του μάλλον λίγους θα πρέπει να έχει πείσει. Αν συμπεράνουμε από τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε ο Άρης τον Ιανουάριο, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα, ότι το πιθανότερο είναι να μην υπήρχε μπάτζετ για κάτι περισσότερο. 

Ο προπονητής κάνει τη δουλειά του και προσπαθεί να προστατεύσει τη διοίκηση. Είναι όμως αναγκασμένος σήμερα στα Γιάννινα να αναζητήσει λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς θα απουσιάσουν και ο τιμωρημένος Μοντόγια και ο Φεράρι που «κόπηκε» από την αποστολή. Να λοιπόν που το πρόβλημα αναδύεται νωρίς-νωρίς. Ακόμη όμως κι αν σήμερα ο Μάντζιος βρει κάποια λύση δε θα σημαίνει ότι η ανάγκη ο Άρης να αποκτήσει έναν αριστεροπόδαρο ακραίο αμυντικό δεν έπρεπε να εξυπηρετηθεί. Η διοίκηση δεν κάλυψε το κενό, όπως κι ενός ποδοσφαιριστή στον άξονα, οπότε ο Άρης θα πορευτεί με την ελπίδα ότι δε θα χρειαστεί στο μέλλον, να απουσιάσουν, για οποιονδήποτε λόγο, μαζί Μοντόγια και Φεράρι. Το περισσότερο soft, δηλαδή σενάριο. Γιατί πάντα μπαίνει και θέμα αγωνιστικής επάρκειας των δύο ποδοσφαιριστών οι οποίοι καλύπτουν τη θέση αυτή της άμυνας.

Άρα, η διοίκηση δεν έδωσε αγωνιστική υπεραξία στην ομάδα ενόψει της προσπάθειας που κάνει για την κατάκτηση του Κυπέλλου, παρότι ήξερε εδώ και καιρό τον στόχο και είχε όλο τον χρόνο στη διάθεση της.

Το δεύτερο ζητούμενο είναι η ανάγκη ο οργανισμός Άρης να κινείται σε απόλυτη ηρεμία. Ούτε σ’ αυτό το κομμάτι τα κατάφερε η διοίκηση. Απόδειξη η προχθεσινή αποχή των ποδοσφαιριστών, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες ήταν το μόνο εναπομείναν μέτρο πίεσης των ποδοσφαιριστών προς τη διοίκηση για την πληρωμή πολύμηνων οφειλών. Οι τελευταίες είναι το προϊόν των πληροφοριών που υπάρχουν από αξιόπιστες πηγές. Η ΠΑΕ Άρης, επιχείρησε να αποδυναμώσει την πληροφορία. Σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε αποχή. Από τη στιγμή που το πιθανότερο είναι δημοσίως να μην υπάρξει δήλωση ποδοσφαιριστή που να επιβεβαιώνει το γεγονός, έβγαλε την ανακοίνωση για να αποκομίσει επικοινωνιακά κέρδη.

 Αποχή όμως υπήρξε, όπως και η υπόσχεση από τη διοίκηση ότι θα υπάρξει καταβολή χρημάτων, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Όταν δηλαδή αναμένεται η πληρωμή στις ΠΑΕ δόσης από το στοίχημα. Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να προκύπτει κάποια στιγμή, πρόβλημα ρευστότητας στην ΠΑΕ. Σε τούτη τη χρονική περίοδο όμως φαντάζει σχεδόν επιβεβλημένο, η διοίκηση να είχε βρει τον τρόπο να διαχειριστεί καλύτερα το θέμα. Κι όχι να προχωρεί σε άστοχες δικαιολογίες, όπως την απώλεια εσόδων από τα κλειστά γήπεδα ή την καθυστέρηση πληρωμής της δόσης από το στοίχημα. Εκτός κι αν η οικογένεια Καρυπίδη, άλλαξε level και «υποβιβάστηκε» σε παράγοντες που απλώς διαχειρίζονται τα έσοδα της ΠΑΕ και δεν διαθέτουν οικονομική επάρκεια. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ο κόσμος του Άρη θα πρέπει να έχει την ανάλογη πληροφόρηση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.