Τα «γλέντια» του Κωνσταντέλια κι ο «μαγικός ζωμός» του Τάισον!

Αρις Νικολάκης05 Δεκεμβρίου 2023

Με την ψυχή μας βυθισμένη στη θλίψη, για το φευγιό τού μοναδικού Σαράντη Πανταζή. Ενός εκ των μέγιστων στυλοβατών στη ζωή μας. Με το μυαλό μας συντετριμμένο. για την απώλεια ενός ξεχωριστού πολυτάλαντου ανθρώπου. Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης (κι εμείς ως – λέμε - διάκονοι του) του οφείλει πολλά, πάρα πολλά. Και με βαθύ σπαραγμό της ύπαρξης μας για τον αδικοχαμένο φίλο – βράχο μας…

Επιχειρούμε, να αναφερθούμε στον αγώνα επίδειξης δύναμης και τέχνης του ΠΑΟΚ χθες, στην Τούμπα. Κατανοήστε μας, σας παρακαλούμε! Το 3-0 λοιπόν, αδικεί και δη, κατάφωρα τους γηπεδούχους. Είχαν ουκ ολίγες στιγμές κατά τις οποίες έπαιξαν εξαιρετική μπάλα. Με λίγα λόγια; Ήταν χάρμα ιδέσθαι μία ακόμη παράσταση του ΠΑΟΚ!

Πρωταγωνιστής της παράστασης επί σκηνής Τούμπας, μία ακόμη φορά ο Τάισον! Με turbo κινητήρα ο Βραζιλιάνος και με μηδενισμένο με την κάλλη έννοια…) κοντέρ άφηνε τους αντιπάλους του, να τρώνε την σκόνη του! Δεν είναι τυχαία κορυφαίος στις ασίστ (με 7) στο Πρωτάθλημα. Με …Πανοραμίξ (τον έχουμε αναφέρει και παλαιότερα έτσι) τον… Δρυίδη, Λουτσέσκου, ο Τάισον με τον «μαγικό ζωμό» του Ρουμάνου ζει την δεύτερη νεότητα του.

Πέραν των τριών βαθμών της νίκης, ο Τάισον αποτέλεσε παράπλευρη ωφέλεια του ΠΑΟΚ. Ανάλογη ωφέλεια τα γκολ των ακραίων αμυντικών του Σοάρες και Σάστρε. Επίσης: Τα αστείρευτα κέφια του (και) σκόρερ Κωνσταντέλια, ο οποίος παίζει, πέρα από μυαλό, με την ψυχή του. Γλεντάει με την μπάλα που παίζει.Εντάξει. Ο «μικρός μάγος» είναι ο σολίστ της συμφωνικής ορχήστρας του Λουτσέσκου.

Κι ακόμη, βάλτε στις παράπλευρες ωφέλειες… Την σχετική σοβαρότητα μιας ενδεκάδας στη Θεσσαλονίκη η οποία δεν άφησε στιγμή, να φανεί πως ήταν σχεδόν ολότελα διαφορετική από την ενδεκάδα του επικού θριάμβου στην Φρανκφούρτη. Και βέβαια, τον καλό μαθητή Αντόνιο Μάρκος, τον υπ’ αριθμόν 26 συμμετέχοντα παίκτη του ΠΑΟΚ, στο Πρωτάθλημα. Μπορεί ο Βραζιλιάνος στα γραπτά, να μην ξεχώρισε (δεν είχε και χρόνο, για να το πράξει) αλλά στα προφορικά… Αρίστευσε! Ήταν ο ενορχηστρωτής της ορχήστρας στη «Θ 4» στο σόου μετά τη λήξη του αγώνα!

ΥΓ 1: Ο αλησμόνητος Σαράντης Πανταζής είναι (το… Ήταν αφορά όσους λησμονούνται) από τους μετρημένους – μετά βίας - στα δάκτυλά της μιας παλάμης, πιονέρους του ερασιτεχνικού αθλητισμού της μακεδονικής πρωτεύουσας. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ οφείλουν πολλά, πάρα πολλά στον ακαταμάχητο μαχητή – νικητή από τα μετερίζια και των «Σπορ του Βορρά» και της Αθλητικής Μακεδονίας - Θράκης»…

ΥΓ 2 : Για να θυμούνται οι παλιοί. Και να μαθαίνουν οι νέοι!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.