Τα γεγονότα της Μαδρίτης που σόκαραν την μπασκετική Ευρώπη και ο αποκλεισμός του Γιάννη

Στέλιος Παρθενάκης28 Απριλίου 2023

Η Πέμπτη ήταν μια διαφορετική μπασκετική ημέρα με σημαντικά γεγονότα. 

Tα ξημερώματα, τα «ελάφια» ουσιαστικά «αυτοκτόνησαν» αφού έχασαν ένα ματς στο οποίο προηγήθηκαν με 102-86. Οι Χιτ του τρομερού Τζίμι Μπάτλερ όμως το έστειλαν στην παράταση και το πήραν, αφού στην τελευταία επίθεση τους, οι Μπακς δεν επιχείρησαν σουτ!

Το βράδυ, δεν υπήρχε κάτι που να προμηνύει φασαρία στον αγώνα Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν το βράδυ της Πέμπτης στο Wizink Center. Και όμως, ενώ το ματς είχε κριθεί, ενώ οι Σέρβοι είχαν κλειδώσει την νίκη για το 2-0 στη σειρά των playoffs της EuroLeague, το κακό έγινε.

Ο Σέρχιο Γιουλ έκανε ένα σκληρό φάουλ χωρίς λόγο και αιτία στον Κέβιν Πάντερ, με τον Αμερικανό να αντιδράει, τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε να ορμάει και ξαφνικά ένα... μπουλούκι από δίμετρους αθλητές να σπρώχνουν ο ένας τον άλλο. Οι διαιτητές μπήκαν στη μέση, όμως ο Ντάντε Έξουμ είχε μείνει στο παρκέ τραυματισμένος.

Πάμε λίγο να δούμε πιο ψύχραιμα τα όσα έγιναν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κλήθηκε να απολογηθεί για μια αποτυχία και μάλιστα η απάντησή του σε μια ερώτηση δημοσιογράφου έκανε τον γύρο του κόσμου. Οι Μπακς έχασαν απόλυτα δίκαια από μια ομάδα που «έτρωγε σίδερα», είχαν το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική διάρκεια. Δεν φταίει ο Γιάννης, αλλά ο Γιάννης είναι ΤΟΠ αθλητής και άνθρωπος. Οι Μπακς είχαν πολύ γεμάτο ρόστερ, όμως δεν έγινε τίποτα, υπάρχουν και οι αποκλεισμοί. Ο Γιάννης ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά συμπαίκτες και προπονητής τον εξέθεσαν. Το play με το οποίο ισοφαρίζει ο Μπάτλερ και με τη φάση του Αλεν στο τέλος είναι ο ορισμός της ανάγκης για αλλαγή προπονητή. Θα γίνουν πολλές αλλαγές στο Μιλγουόκι, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό! Το θετικό είναι ότι θα είναι έτοιμος για την Εθνική και το Παγκόσμιο, οπότε εκεί θα βάλει όλη τη θέληση για κάποιο μετάλλιο!

Τι να πούμε για τα γεγονότα στη Μαδρίτη, είναι εγκληματικές ενέργειες. Η Παρτίζαν είναι καλύτερη ομάδα, αλλά λογικά θα χάσει τον Εξουμ. Η Ρεάλ πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο μπάσκετ και σόκαραν όλο τον τον μπασκετικό κόσμο! Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα γεγονότα στο Wizink Center εμπίπτουν στο άρθρο 28 των κανονισμών του πειθαρχικού δικαίου, στο οποίο ως σοβαρά επεισόδια περιγράφονται οι εξής ενέργειες:

-Σωματική επίθεση εναντίον μέλους της τριάδας των διαιτητών, ή φίλαθλο, η οποιοδήποτε άτομο γενικά

-Ενέργειες που προκαλούν την οριστική διακοπή ενός αγώνα

-Πράξεις που προσβάλλουν την προσωπικότητα είτε φραστικά, είτε σωματικά, τις παραπάνω κατηγορίες των ατόμων

-Όλες οι πράξεις ή συμπεριφορά που έχουν σαν άμεσο ή έμμεσο αποτέλεσμα τη χρήση βίας.

Ο σοβαρότατος τραυματισμός του Έξουμ είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει τελικά το πειθαρχικό όργανο της διοργάνωσης σε λήψη πολύ σοβαρών αποφάσεων για το μέλλον του "κατσέρ" Γιαμπουσέλε.

Είναι η πρώτη φορά που γίνονται τόσο εκτεταμένα επεισόδια, με μερικές από τις σκηνές να έχουν ήδη χαρακτηριστεί ακόμη και από τα ισπανικά μέσα ως η μεγάλη ντροπή του μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιαμπουσέλε θα πρέπει να αποβληθεί δια παντώς από το μπάσκετ…. Εχει μια λαμπρή καριέρα στο Wrestling.

Κλείνοντας, θα πρέπει να πούμε ό,τι στο μπάσκετ κερδίζει ο καλύτερος είτε έχεις τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου είτε πας σε άνομες και βρώμικες ενέργειες, γιατί είναι ομαδικό άθλημα.

*Με τα του Αρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή θα ασχοληθούμε μόλις τελειώσουν οι σεζόν οριστικά.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.