Τα ερωτηματικά για Ηράκλειο και το προβάδισμα του Νταρίντα

Γιώργος Στράντζαλης12 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Αρης προετοιμάζεται για τον εκτός έδρας αγώνα στο Ηράκλειο με αντίπαλο τον ΟΦΗ και ο Άκης Μάντζιος έχει να διαχειριστεί τα προβλήματα τραυματισμών των Μόντσου και Ούγκο Μάγιο, οι οποίοι παραμένουν εκτός προπονήσεων και οι πιθανότητες να είναι διαθέσιμοι ελαχιστοποιούνται. 

Ο πρώτος δέχτηκε ένα χτύπημα στο πόδι στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα Τρίπολης, ενώ ο δεύτερος είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο του ίδιου αγώνα λόγω τραυματισμού.

Αυτό σημαίνει ότι το πλάνο του Μάντζιου υποχρεωτικά θα περιλαμβάνει αλλαγές και το ερώτημα που προκύπτει είναι οι παίκτες που θα καλύψουν τα δύο κενά που έχει να διαχειριστεί ο προπονητής του Αρη. 

Στην περίπτωση του Ούγκο Μάγιο εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο είναι ο Μοντόγια. Ο Ισπανός μπακ πέρασε ως αλλαγή στο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα και είχε συνεισφορά στο γκολ του Μορόν που έδωσε το προβάδισμα στους Κιτρινόμαυρους. Σε ότι αφορά τον Μόντσου η… αλλαγή του θα εξαρτηθεί από την τακτική που θα ακολουθήσει ο Αρης στο Ηράκλειο. 

Αν επιλέξει έναν καθαρό αμυντικό χαφ, τότε ο Ζαν Ζουλ έχει πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ενώ στην επιλογή διατήρησης τριών εσωτερικών μέσων ο Νταρίντα έχει προβάδισμα για να βρεθεί στο αρχικό σχήμα δίπλα στον Σιφουέντες κι έχοντας μπροστά τους τον Μάνου Γκαρθία. Κρίνοντας άλλωστε από την τακτική των προηγούμενων αγώνων αλλά και από το γεγονός ότι ο Τσέχος μέσος έχει καλύτερο επίπεδο σε αγωνιστικό ρυθμό από τον Ζουλ, ο οποίος τις πρώτες δύο αγωνιστικές ήταν τιμωρημένος και με τον Αστέρα ήταν στον πάγκο αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε, το πιο πιθανό σενάριο είναι η επιλογή του Νταρίντα. Στην άμυνα, η παραμονή του Φαμπιάνο δίπλα στον Μπράμπετς θεωρείται δεδομένη, καθώς ο βραζιλιάνος στόπερ έδειξε να βρίσκεται σε αρκετά καλή αγωνιστική κατάσταση, ενώ στην επίθεση είναι πιθανό το σενάριο αλλαγής στη μία από τις δύο πλευρές.

Με τον αγώνα στο Ηράκλειο πάντως να πλησιάζει, ο Άκης Μάντζιος στη σημερινή (12/9) προπόνηση που θα γίνει στο Κλεάνθης Βικελίδης αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με την τακτική που θα ακολουθήσει αλλά και τα πρόσωπα που θα χρησιμοποιήσει σε ένα αρκετά απαιτητικό παιχνίδι για την ομάδα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.