Τα ενθαρρυντικά μηνύματα, ο χρόνος που είναι αναγκαίος και η Αραράτ

Βασίλης Μάστορας22 Ιουλίου 2023

Ο Αρης μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία για τον πρώτο επίσημο αγώνα. Στην ουσία για τα 180 λεπτά με αντίπαλο την Αραράτ την οποία θα βρει μπροστά του στις 27/7 και στις 3/8. Οι «κίτρινοι» πλέον γνωρίζουν τον αντίπαλο τον οποίο θα πρέπει να ρίξουν στο καναβάτσο προκειμένου να

πάρουν ανάσες αισιοδοξίας για τη συνέχεια. Είναι γνωστό σ’ όλους ότι εκείνο που έχει πλέον μεγαλύτερη ανάγκη ο Αρης είναι να «αγοράσει» χρόνο, τον οποίο θα τον αξιοποιήσει ώστε να εγκλιματιστούν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές και να αποκτήσει η ομάδα ομοιογένεια. Ο χρόνος είναι το πολυτιμότερο στοιχείο το οποίο χρειάζεται. Κι αν καταφέρει να αποκλείσει την ομάδα από την Αρμενία, θα έχει κερδίσει μία εβδομάδα μέχρι τον επόμενο ευρωπαϊκό αγώνα. Συγχρόνως θα έχει αγωνιστεί σε δύο επίσημους αγώνες κι αυτό καταγράφεται στα θετικά για την πρόοδο της ομάδας.

Ο στόχος του Αρη δεν είναι ούτε εύκολος, ούτε δύσκολος. Στην περίπτωση που ο αγώνας με την Αραράτ γινόταν μετά από έναν μήνα, ο Αρης θα ήταν το ακλόνητο φαβορί. Τώρα όμως που ακόμη αναζητείται η θέση των νέων κομματιών του παζλ, είναι καλύτερα οι «κίτρινοι» να κρατούν μικρό καλάθι.

Πάντως μετά τον φιλικό αγώνα με τον Εθνικό Αχνας, το κλίμα έγινε περισσότερο αισιόδοξο. Παρότι κι αυτός ο αγώνας δεν προσφέρεται για ολοκληρωμένα συμπεράσματα, υπήρχαν στοιχεία τα οποία «γέννησαν» αισιοδοξία. Η αξιολόγηση της απόδοσης του Αρη στα 90 λεπτά, γίνεται με γνώμονα ότι τα λεπτά συμμετοχής των ποδοσφαιριστών ήταν αντίστοιχα του σκοπού του φιλικού. Η παρουσία του Ζαν Ζουλ, έδωσε την ευκαιρία στον Τερζή να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή με αποκλειστικά καθήκοντα ανασταλτικού μέσου. 

Ο Καμερουνέζος που αγωνίστηκε 58 λεπτά, είχε θετική απόδοση. Όπως θετική ήταν και η παρουσία του Τζούρασεκ, αλλά και του Κάρλσον που έδειξε ετοιμότητα, λόγω του ότι το Πρωτάθλημα στην Ιαπωνία είναι σε εξέλιξη. Η προσθήκη σ’ αυτή την ομάδα του Μορόν και η σταδιακή ενσωμάτωση των υπολοίπων στον επιθυμητό βαθμό, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο νέος Αρης θα είναι ομάδα η οποία θα διακρίνεται για την αγωνιστικότητα της και κυρίως για το ομαδικό της πνεύμα. Αυτό το οποίο βγήκε σε πολλές στιγμές του αγώνα με τον Εθνικό Αχνας.

FOCUS

Αραγε ευθύνεται κάποιος από την ΠΑΕ Αρης που η ομάδα θα χρειαστεί να ταξιδεύσει εκτός Θεσσαλονίκης για τον πρώτο αγώνα Πρωταθλήματος, ενώ θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις; Οι «κίτρινοι», αν προκριθούν, θα αγωνιστούν στις 17/8 στον 3ο προκριματικό για το Conference League και στις 20/8 θα αντιμετωπίσουν στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.