Τα «διαζύγια» των 3 εκατομμυρίων ευρώ

Γιώργος Στράντζαλης13 Ιουνίου 2023

Κοντά σε δύο σημαντικά deal με την προοπτική ελάφρυνσης του ρόστερ βρίσκεται ο Αρης καθώς οι συζητήσεις με τους Άντρε Γκρέι και Μπριάν Νταμπό για συναινετικό διαζύγιο φαίνεται ότι θα έχουν αίσια κατάληξη. Στον Αρη μάλιστα εκτιμούν ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει θετική εξέλιξη και με τους δύο ποδοσφαιριστές, στους οποίους είχε κοινοποιηθεί η πρόθεση της διοίκησης να προχωρήσουν σε διαζύγιο εδώ και μερικές εβδομάδες καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται στο αγωνιστικό πλάνο της επόμενης σεζόν.

Δύο ποδοσφαιριστές που το περσινό καλοκαίρι αποτέλεσαν σημαντικά -και υψηλά αμειβόμενα- μεταγραφικά αποκτήματα, ωστόσο στο γήπεδο δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Ο Άντρε Γκρέι είναι ο ποδοσφαιριστής με το μεγαλύτερο συμβόλαιο καθώς οι ετήσιες απολαβές του αγγίζουν τα 650.000 ευρώ κι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026. Θεωρητικά είναι η πιο δύσκολη υπόθεση, αλλά στις διαπραγματεύσεις βοηθάει το γεγονός ότι ούτε ο ίδιος επιθυμεί να συνεχίσει στο Κλεάνθης Βικελίδης και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι κοντά στο να υπογράψει σε ομάδα της Αγγλίας. Ομοίως και ο Νταμπό, ο οποίος συζητά με ομάδα του Βελγίου και έχει ως εναλλακτική την Τουρκία, απ’ όπου έχει προτάσεις και δεν δείχνει διάθεση να “καθίσει” πάνω στο συμβόλαιο που έχει στον Αρη. Αυτό ανοίγει το δρόμο και οδηγεί τις διαπραγματεύσεις προς αίσιο τέλος.

Αυτό σημαίνει ότι αν ο Αρης προχωρήσει στα δύο διαζύγια, τότε θα πετύχει μια σημαντική ελάφρυνση του αγωνιστικού προϋπολογισμού της επόμενης σεζόν από ισχυρά συμβόλαια παικτών οι οποίοι το περσινό καλοκαίρι ήρθαν στην ομάδα με διαφορετικές προσδοκίες. Για την ακρίβεια θα “αποδεσμεύσει” από το μπάτζετ της επόμενης σεζόν κοντά στο ένα εκατομμύριο και συνολικά κοντά στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ μόνο από δύο ποδοσφαιριστές!

Το πλάνο των αποδεσμεύσεων περιλαμβάνει επίσης τελικές διαπραγματεύσεις και με τους Νικολάς Ενκουλού, Μάρβιν Πίρσμαν, οι οποίοι θα πάρουν άμεσα σειρά. Ο πρώτος έχει συμβόλαιο γι’ ακόμη έναν χρόνο, με ετήσιες αποδοχές κοντά στα 300 χιλιάδες ευρώ και ο δεύτερος έως το καλοκαίρι του 2025, με συμβόλαιο περίπου 250 χιλιάδες. Στον Αρη εκτιμούν ότι εντός της εβδομάδας θα υπάρξει θετική κατάληξη και με τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές, που σημαίνει ότι αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί και στην πράξη, η ομάδα θα γλιτώσει συνολικά λίγο πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ. Συν το γεγονός ότι θα αδειάσει ο χώρος για να γίνουν οι δυο ακόμη προσθήκες σε επίθεση και χαφ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.