Τα χρήσιμα «εργαλεία» Πάλμα- Νταρίντα και ο Αρης που έβαλε τα πράγματα στη θέση τους

Βασίλης Μάστορας04 Μαΐου 2023

Ο Αρης τελικά θα είναι παρών στο προσεχές Conference League, καθώς χθες εξασφάλισε και τυπικά την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα το πέτυχε με εμφατικό τρόπο, απέναντι στην ομάδα του Βόλου που βρέθηκε στα πόδια του και κάποια στιγμή πίστεψε ότι μπορεί να υποχρεώσει τον Αρη να δει την πλάτη του, μετά το τέλος των πλέι οφ. Επειδή όμως τα όνειρα δεν κρατούν πολύ, αποκαταστάθηκε η πραγματικότητα κι όλα κύλησαν όπως αναμενόταν.

Για τον Αρη η νίκη στον χθεσινό αγώνα ενείχε και έναν λόγο παραπάνω από το να κλειδώσει και μαθηματικά την 5η θέση. Ηταν η ανάγκη να ξεκαθαρίσει ότι η αγωνιστική του δυναμική δεν του έπρεπε να διαγκωνίζεται με τον Βόλο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Υπάρχει, όπως κι αν το δει κάποιος, μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων σ’ όλα τα επίπεδα. Σε ιστορία, ποιότητα ρόστερ και κόσμο. Απλώς ο Αρης αδίκησε τον εαυτό του φέτος και βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ξεκινάει τη μάχη των πλέι οφ έχοντας τον Βόλο στα πόδια του. Κι έτσι δόθηκε η εσφαλμένη εντύπωση ότι οι δύο ομάδες είναι ίσες και όμοιες. Δεν ήταν όμως έτσι τα πράγματα κι αυτό φάνηκε στα πλέι οφ. Ηδη ο Αρης δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος βρίσκεται στο +10 βαθμούς από την ομάδα της Θεσσαλίας και η βαθμολογική αυτή διαφορά μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Χθες απλώς επιβεβαιώθηκε ότι οι δύο ομάδες συγκυριακά βρέθηκαν να παλεύουν για τον ίδιο στόχο. Ο Βόλος έκανε το καλύτερο για λογαριασμό του. Απλώς ο Αρης του έδωσε το δικαίωμα να ελπίζει σ’ ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οπότε καμία έκπληξη από την εξέλιξη του χθεσινού αγώνα (4-2), στον οποίο μάλιστα ο Βόλος ήταν «λαβωμένος» από πολλές απουσίες και από το 66ο αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντέλετιτς.

Η επιστροφή του Γκρέι στην 11άδα, λόγω της απουσίας του Καμαρά ήταν η αλλαγή που είχε ενδιαφέρον χθες για τους «κίτρινους». Επιστροφή η οποία συνοδεύτηκε και από ένα γκολ, το οποίο ήταν το κερασάκι στην τούρτα, μίας εξαιρετικής ασίστ του Πάλμα.

Ο επιθετικός από την Ονδούρα ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα. Πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, από δικό του λάθος ξεκίνησε το πρώτο γκολ του Βόλου κι έδωσε την ασίστ για το 3ο γκολ των «κίτρινων». Εκανε πολλά χθες ο Πάλμα, αποδεικνύοντας την πολυτιμότατη παρουσία του στην ομάδα και τους λόγους που έχουν κάνει πάνω του focus ομάδες από την Ευρώπη. Είναι παίκτης που παρότι ακόμη ωριμάζει ποδοσφαιρικά, έχει καθαρή σκέψη στην τελική προσπάθεια και αποτελεσματικότητα.

Πολύτιμος και ο Νταρίντα που σ’ έναν ακόμη αγώνα άφησε τη δική του σφραγίδα με αποκορύφωμα την ασίστ στον Ματέο Γκαρσία που πέτυχε το τέταρτο γκολ.

Ο Αρης λοιπόν που στα πλέι οφ έχει καταφέρει να είναι αποτελεσματικός, τελείωσε οριστικά με την υπόθεση της Ευρώπης, αλλά όχι και όλες του τις δουλειές καθώς έχει δύο αγώνες από τους οποίους θα βγει ο Πρωταθλητής…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.