Ούτε ένα μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο επί ένα και πλέον έτος. Παρότι το πόρισμα της Επιτροπής κατέληξε στον κάλαθο των αχρήστων, ακόμη αναζητείται η χαμένη ευθιξία.
Τρεις ανώτατοι δικαστές αποφάνθηκαν ομοφώνως ότι δεν θεμελιώνεται για τον ΠΑΟΚ το αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας. Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε σε τελικό βαθμό ότι όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια φούσκα.
Τα μέλη της ΕΕΑ αγνόησαν επιδεικτικά ακόμα και όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός για «μη δεσμευτικότητα του πορίσματος». Το ίδιο είπε στην τηλεοπτική «Δίκη» και ένας καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
Όταν το σαθρό πόρισμα έφτασε στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λωζάνης, αποδείχτηκε περίτρανα η «μη δεσμευτικότητα». Γι’ αυτόν το λόγο το CAS επέστρεψε την υπόθεση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για να τη δικάσει επί της ουσίας.
Τότε ορισμένα μέλη της ΕΕΑ ψέλλιζαν ότι «εντάξει, το πόρισμά μας δεν είναι δεσμευτικό, αλλά δεν είναι και λανθασμένο». Τώρα που οι τρεις εφέτες αποδόμησαν πλήρως την απόφαση της κρατικής επιτροπής, αποδεικνύεται ότι ήταν και (το λιγότερο) λανθασμένο.
Σε 106 σελίδες η Επιτροπή Εφέσεων κάνει «φύλλο και φτερό» το πόρισμα της ΕΕΑ και αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν ούτε καν απλές υπόνοιες πολυϊδιοκτησίας.
Τα μέλη της Επιτροπής Τζουλάκη, κουμπάρου του Αυγενάκη, παραμένουν στις θέσεις τους. Και δεν πρόκειται να ξεκολλήσουν από τις καρέκλες τους, παρότι έχουν παραδοθεί στη δημόσια χλεύη. Θα περιμένουν – λέει – και την απόφαση του CAS. Αν τελικά προσφύγει ο Ολυμπιακός.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν όταν τελεσιδικήσει και διεθνώς αυτή η υπόθεση. Θα βάλουν την ουρά στα σκέλια και θ’ αρχίσουν να γράφουν τις παραιτήσεις τους ή ισχύσει η ρήση «όταν σε φτύνουν, ψιχαλίζει»;
ΥΓ.: Με την "πολυϊδιοκτήτρια" Ξάνθη, τι γίνεται; Γάμος μ' έναν, δεν υπάρχει. Δεν είναι νομικό θέμα. Πρόκειται για ζήτημα κοινής λογικής και υποχρέωσης για την αποκατάσταση μιας πρωτοφανούς πλάνης.