Τα 5 σημεία που ξεχώρισαν την πρώτη εβδομάδα στο Χορστ

Γιώργος Ζαΐρης08 Ιουλίου 2024

O Δικέφαλος επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις μετά από το χθεσινό ρεπό. Οι ποδοσφαιριστές αλλά και αρκετά μέλη της αποστολής φρόντισαν να αποδράσουν σε κοντινές πόλεις και της Ολλανδίας αλλά και της Γερμανίας από το Χορστ που έχει στρατοπεδεύσει η ομάδα

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει σήμερα στις προπονήσεις έχοντας μετρήσει την πρώτη εβδομάδα της προετοιμασίας του έξι προπονήσεις και δυο φιλικούς αγώνες, αυτόν με την ΑΕΚ Λάρνακας που κέρδισε με 2-1 και τον προχθεσινό με τη Χιμπέρνιαν όπου ηττήθηκε με 1-0. 

Η «Μ» και το Metrosport.gr ξεχωρίζουν πέντε σημεία από αυτή την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας της ομάδας.

1. Σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν δείχνει τόσο αγχωμένος

Προφανώς και θα ήθελε να έχει εδώ από την αρχή της προετοιμασίας και τον φορ και τον χαφ και να μην περιμένει τη σημερινή μέρα για να δει τον Κεντζιόρα με την ομάδα. Αλλά πέρσι η ομάδα ήταν σε αχαρτογράφητα ύδατα, οι μεταγραφές είχαν αργήσει και άπαντες γνώριζαν πως πρέπει να αποκλείσει τρεις ομάδες για να βρεθεί στους ομίλους του Conference. Φέτος υπάρχει ο κορμός, υπάρχει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό στην Ολλανδία η περσινή ομάδα και επομένως ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν χρειάστηκε να ξεκινήσει την ποδοσφαιρική αλφαβήτα των «θέλω» του προς τους παίκτες από το… «Α». Για αυτό και δεν βγάζει ακόμη και στις δηλώσεις του την περσινή απόγνωση. Προφανώς όμως όχι και το «όλα είναι ιδανικά».

2. Ο Μαντί Καμαρά τουλάχιστον από άποψης φυσικής κατάστασης και βλέποντας τον στις προπονήσεις δεν δείχνει πως προέρχεται από αγωνιστική απραξία

Δεν χρειάστηκε σε καμιά προπόνηση να πάρει ανάσες, να αποχωρήσει νωρίτερα από τους συμπαίκτες του. Ο ΠΑΟΚ δίνει τον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα στις 24 Ιουλίου και ο μέσος από την Γουινέα δείχνει πως θα είναι πανέτοιμος ώστε να βοηθήσει από το πρώτο κιόλας ματς την νέα του ομάδα. Κερδίζει και τους ανθρώπους της ομάδας και έξω από το γήπεδο, σας μεταφέραμε την εικόνα να μαζεύει τις μπάλες μετά το τέλος μιας προπόνησης θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει τους φροντιστές ανεξάρτητα του αν τον ευχαρίστησαν και του ζήτησαν να πάει στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστεί.

3. Υπάρχουν παίκτες «κολώνες» που συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν.

Οι ηγέτες της ομάδας. Πρώτος και καλύτερος ο Σβαμπ. Σε κάθε προπόνηση αλλά και στα δυο φιλικά απέδειξε πως αρνείται να χάσει. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο που ο Λουτσέσκου τον αποθέωσε μέσα από την ταινία για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Εδώ επίσης βλέπουμε τον γνωστό Τάισον. Αειθαλής, ψυχή της ομάδας, πρόθυμος να βοηθήσει. Ένα παράδειγμα απλά θα αναφέρω: όταν προχθές βγήκε ο Κωνσταντέλιας για ατομικό και χρειάστηκε να κάνει πάσες, ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που έσπευσε να τον βοηθήσει μέχρι να αρχίσει προπόνηση με την ομάδα. Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Σε αυτούς θα συμπεριλάβω και τον Ντεσπόντοφ. Φάνηκε πόσο χρήσιμο ήταν για τον ΠΑΟΚ που φέτος τον έχει από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Σε αντίθεση με πέρσι.

4. Ο Λουτσέσκου τόνιζε συνεχώς πόσο σημαντικό θα ήταν να έχει από την αρχή τον Κεντζιόρα

Και αυτό καταδεικνύει στην παρούσα φάση πως ο Εκόνγκ είναι πιο πίσω στις επιλογές του. Αυτό μπορεί να έχει να κάνει κατά ένα μεγάλο ποσοστό με την αγωνιστική απραξία του Νιγηριανού αφού είχε να ακουμπήσει μπάλα για έξι μήνες. Και η μαγική ντρίπλα του Καμαρά σε μια από τις προπονήσεις και η ποδιά στον Εκόνγκ, μαρτυρά πως ακόμη δεν είναι έτοιμος. Όπως μπορείς να προσπεράσεις εύκολα και την παρουσία του Σαμάτα σε αυτή την πρώτη εβδομάδα προετοιμασίας. Συνεχίζεται η στήριξη, άλλωστε είναι μονόδρομος όσο δεν έρχεται ο βασικός φορ, αλλά δεν έχει δείξει κάτι ο Τανζανός που να μπορείς να πιαστείς και να θεωρήσεις πως φέτος θα είναι διαφορετικά. Ναι, είναι νωρίς, εμείς καταγράφουμε τι είδαμε στην πρώτη εβδομάδα εδώ στο Χορστ.

5. Αν πρέπει να κάνουμε ένα focus σε άλλους παίκτες, πρέπει να σταθούμε στην αυτοπεποίθηση του Μιχαηλίδη και του Τσιγγάρα

Ανεξάρτητα του αν θεωρητικά έχουν «μπροστά» τους άλλους παίκτες για την αρχική ενδεκάδα δουλεύουν καλά. Αν ο ΠΑΟΚ είχε στην Ολλανδία από την πρώτη μέρα τον Ζίβκοβιτς ή είχε καλά τον Κωνσταντέλια (σήμερα θα μπει στο πρόγραμμα) δεν θα βλέπαμε τον Κουαλιάτα σε διπλά και φιλικά. Δεν δείχνει κάτι διαφορετικό απ΄ αυτά που οδήγησαν τους περισσότερους να θεωρείται κακή μεταγραφή. Θέλει χρόνο ο Θυμιάνης, ευλογία για Γκούμα, Σμυρλή και Τσοπούρογλου πως είναι εδώ με την πρώτη ομάδα. Και θα το γράψω… κομψά: «ταλαιπωρείται» ο Τσαούσης που προφανώς περιμένει να βρει ομάδα να συνεχίσει την καριέρα του. Εδώ δεν έπαιξε ούτε σε διπλό ούτε σε φιλικό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.