ΣΥΡΙΖΑ: Βγαίνουν τα «μαχαίρια» στη σημερινή συνεδρίαση-Ποιοι οδηγούνται στα δικαστήρια

Παναγιώτα Απέργη21 Σεπτεμβρίου 2024

«Μπαρούτι» μυρίζει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει της σημερινής (21/9) συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να οριστικοποιηθεί ο οδικός χάρτης των εσωκομματικών εκλογών.

  • Η συνεδρίαση έχει ήδη ξεκινήσει. Το θέμα, όμως, ποιο είναι;

Οι σχέσεις των κορυφαίων μελών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, με τις προοπτικές για το μέλλον του κόμματος να είναι μάλλον δυσοίωνες, καθώς δεν αποκλείεται άλλη μια εσωκομματική σύρραξη, που θα οδηγήσει σε διάλυση.

Μάλιστα, ενώ στην πρόσφατη εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας οι «100» επέλεξαν να μην αυστηροποιηθούν προσώρας τα κριτήρια υποψηφιότητας με κυρίαρχο το «πόθεν έσχες», κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να επιστρέψει η συζήτηση στο ζήτημα, τινάζοντας την προσωρινή «ηρεμία» στον αέρα.

Οι υποψηφιότητες «έκπληξη» κι ο Κασσελάκης

Την ίδια ώρα, και ενώ βασικό κριτήριο για την κατάθεση υποψηφιότητας, αποτελεί η συγκέντρωση 30 υπογραφών μελών της ΚΕ, εσωκομματικές πηγές θέλουν πρόσωπα «έκπληξη» να πέφτουν στο τραπέζι, με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη, να κλείνει οριστικά το ενδεχόμενο εμπλοκής στην εσωκομματική διαδικασία, λόγω των εξελίξεων που υπήρξαν για εκείνον σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο.

Στο μεταξύ, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος ενδέχεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στάση αναμονής τηρεί και ο Σωκράτης Φάμελλος, που θεωρείται ένας από τους διεκδικητές για την κούρσα της προεδρίας. 

Στα δικαστήρια καταφεύγουν Ραγκούσης - Τζάκρη

Παράλληλα, η σχέση του Γιάννης Ραγκούση και της Θεοδώρας Τζάκρη βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί, μετά το έντονο επεισόδιο μεταξύ τους, το οποίο περιείχε ακόμα και ύβρεις από την πλευρά της Γραμματέως της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Μάλιστα, το πρωί του Σαββάτου, η Θεοδώρα Τζάκρη υπογράμμισε πως θα καταθέσει μήνυση εναντίον του Γιάννη Ραγκούση, καθώς, όπως υποστήριξε, «παραδέχθηκε ότι άσκησε bullying εναντίον μου». 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για ποινικοποίηση της εσωκομματικής αντιπαράθεσης και για «ανώτατο στάδιο του τραμπισμού στην Ελλάδα από την υπέρτατη πολιτική εκπρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη», δηλώνοντας ότι θα κινηθεί εναντίον της Γραμματέως της ΚΟ του κόμματος, για «τις απρόκλητες, δημόσιες, συκοφαντικές, προσωπικές επιθέσεις» της εναντίον του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.