ΣΥΡΙΖΑ: Τι σημαίνει η καθαίρεση Φάμελλου και η αντικατάστασή του από τον Νίκο Παππά

Metrosport Team27 Αυγούστου 2024

Νέο σκηνικό σύγκρουσης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει η αιφνιδιαστική πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη να «καρατομήσει» τον Σωκράτη Φάμελλο από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και να τοποθετήσει στη θέση του τον Νίκο Παππά.

Όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, πρόκειται για μια κίνηση, η οποία έχει σκοπό να ελέγξει ο Κασσελάκης τις εξελίξεις στο κόμμα ενόψει και της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία έχει προαναγγείλει πρωτοβουλίες κατά του προέδρου του κόμματος ο Παύλος Πολάκης.

Από την άλλη πλευρά, ο διορισμός του Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από τον Στέφανο Κασσελάκη επισφραγίζει την πολιτική συμπόρευσή των δύο ανδρών σε εσωκομματικό επίπεδο.

Μια τέτοια κίνηση, επιπλέον, ουσιαστικά αφοπλίζει τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος απείλησε προ ημερών πως θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Χωρίς τη στήριξη ή έστω την ανοχή του Νίκου Παππά, μια τέτοια πρωτοβουλία δεν έχει καμία τύχη εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές.

Ο Τσίπρας και οι «87»

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτουν, πλέον, σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα είναι τι λέει για όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας και πώς προτίθεται να αντιδράσει.

Με δεδομένο ότι, πλέον, οι δεσμοί του πρώην πρωθυπουργού με τον Νίκο Παππά έχουν διαρραγεί πλήρως, αναμένεται η αντίδραση του περιβάλλοντος του πρώτου, αν όχι ευθέως (που είναι και το πιθανότερο), τουλάχιστον μέσω της ομάδα των «87».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.