ΣΥΡΙΖΑ: Κρίνεται το μέλλον του Κασσελάκη μέσα από την ψηφοφορία

Παναγιώτα Απέργη08 Σεπτεμβρίου 2024

Με ψηφοφορία για το πώς θα... ψηφίσουν για την πρόταση μομφής «έκλεισε» η χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με το κλίμα στην αίθουσα του Wyndham Grand Athens να είναι δυναμιτισμένο.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (7/9), τα στελέχη της ΚΕ αποφάσισαν με ψηφοφορία διά της ανατάσεως της χειρός η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη να γίνει με κάλπη, κάτι που υποστήριζαν τόσο οι «87» όσο και ο Παύλος Πολάκης.

Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία, 122 μέλη τάχθηκαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας και 90 υπέρ της φανερής, με το εν λόγω αποτέλεσμα να θεωρείται μια πρώτη νίκη για την «εσωκομματική φατρία», κατά της οποίες καταφέρθηκε στη χθεσινή του εισήγηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής (8/9), από τις 10:00 ως τις 13:00. 

Το «κατηγορώ» κατά των επικριτών του

Κατά την ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική προς όλους τους επικριτές του, καθιστώντας σαφές ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε εκλογή προέδρου από τη βάση.

Μάλιστα, έκανε λόγο για φατρίες που εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα, σημειώνοντας ότι χαρακτηρίζεται διχαστικός από πρωτοκλασάτα στελέχη που «έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και ξεσκίζουν τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Τσίπρας ήξερε να ισορροπεί ανάμεσα στις φατρίες αλλά ακόμα κι αυτόν τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. Τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, σήμερα έχουν αλλάξει απλώς τα ονόματα. [...] Ούτε ο Τσίπρας τα κατάφερε. Ενώ άλλαξε τόσα στη χώρα, δεν κατάφερε να αλλάξει στο κόμμα», υποστήριξε.


Τα «καρφιά» Πολάκη - Κασσελάκη

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά μέτωπον επίθεση κατά του Παύλου Πολάκη, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια που έχει δεχτεί για το lifestyle του.

«Αγαπητέ Παύλο, ανεβάζεις φωτογραφίες με τα ψαρέματα και την οικογένειά σου και καλά κάνεις. Πού αρχίζει και πού τελειώνει το lifestyle; Μήπως είναι αυτό αποδεκτό lifestyle επειδή είναι της αντρικής σχολής; Τι είναι αυτό που σε ενοχλεί; Το lifestyle ή ο gay, ο ξένος, το αμερικάνικο;

Εγώ επιλέγω να κινούμαι και πάνω και κάτω από τα 200 μέτρα γιατί αυτή είναι η ζωή μου και η επιλογή μου», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Χανίων απέκρουσε τις κατηγορίες περί ομοφοβίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι επιμένει στη διαφωνία του σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Έκανα λάθος για τον Κασσελάκη. Καλό παιδί αλλά δεν κάνει για αρχηγός. Η υπερπροβολή της εικόνας του καλύπτει την πολιτική του θέση. Δεν είμαι ομοφοβικός αλλά διαφωνώ ακόμα με το νσχ για τα ομόφυλα ζευγάρια και την τεκνοθεσία. Και εγώ ανεβάζω τη μηχανή και τα ψαρέματα μου στο Facebook αλλά τόσα χρόνια τη γυναίκα μου δεν την έχω ανεβάσει στη σκηνή σε προεκλογική μου ομιλία», είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Πολάκης.

Μ' αυτή του τη δήλωση, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατέθεσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, αναφέρθηκε στο μέιλ που είχε στείλει σε όλους τους υποψήφιους ευρωβουλευτές ο Στέφανος Κασσελάκης, ζητώντας τους να μην ανέβουν στην εξέδρα, καθώς θα ανέβαινε ο σύζυγος του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.