ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος θα αντικαταστήσει τον Κασσελάκη στη ΔΕΘ

Παναγιώτα Απέργη11 Σεπτεμβρίου 2024

Τα πάνω - κάτω φαίνεται πως έχουν φέρει στον ΣΥΡΙΖΑ οι εσωκομματικές διεργασίες, με τα βλέμματα να είναι πλέον στραμμένα στην παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Όπως όλα δείχνουν, μετά την πρόταση μομφής, ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα δώσει το «παρών» στη ΔΕΘ, παραμένοντας μετά την ολοκλήρωση της πολύκροτης συνεδρίασης στις Σπέτσες, προκειμένου να οργανώσει τις επόμενες κινήσεις του.

Κατά πληροφορίες, το κόμμα στην 88η ΔΕΘ θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, ο οποίος την Τρίτη παρουσίασε και τον σχεδιασμό του κόμματος ενόψει του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Μάλιστα, ο Νίκος Παππάς δεν θα πραγματοποιήσει ομιλία, παρά μόνο συνέντευξη Τύπου με μεγαλύτερη εισήγηση, κατά την οποία θα αναφερθεί σε 5 θεματικές:

  • Στέγη
  • Ιδιωτικό χρέος, κόκκινα δάνεια, προστασία α’ κατοικίας
  • Επιχειρηματικότητα – βιώσιμη ανάπτυξη
  • Υγεία
  • Εργασία

Επί της ουσίας, στόχος του προέδρου της ΚΟ είναι η αντεπίθεση στη ΝΔ, αναδεικνύοντας όλες τις επεξεργασμένες θέσεις σε κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν τα νοικοκυριά και την αγορά.

Πότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίαση

Κατά πληροφορίες, η Κεντρική Επιτροπή θα συγκληθεί εκ νέου στις 21 – 22 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εκκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος, ενώ το Έκτακτο Συνέδριο έχει προγραμματιστεί για την 1η Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι εσωκομματικές εκλογές για τον νέο πρόεδρο και τη νέα ΚΕ θα πραγματοποιηθούν στις 24 Νοεμβρίου και, ο δεύτερος γύρος, αν κριθεί απαραίτητο, την 1η Δεκεμβρίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.