ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία στις εσωκομματικές εκλογές

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογούν στον ΣΥΡΙΖΑ τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη οδηγεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε νέες εσωκομματικές εκλογές για εκλογή ηγεσίας.

Μάλιστα, η καταψήφιση του Στέφανου Κασσελάκη ουσιαστικά αφήνει «ακέφαλο» τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρόεδρος του κόμματος επί της ουσίας είναι, πλέον, έκπτωτος.

Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, πως τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο (14-15/9) θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η επόμενη μέρα και οι υποψήφιοι

Τι γίνεται, όμως, από εδώ και πέρα; Τη σκυτάλη αναμένεται να πάρουν τα όργανα του κόμματος, τα οποία θα αποφασίσουν τον οδικό χάρτη για την εκλογή νέου προέδρου.

Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, και όπως αποφασίστηκε, θα γίνει άμεσα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και νέα συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος σε 15 ημέρες, έτσι ώστε να οριστεί πότε θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές και πότε θα γίνει έκτακτο συνέδριο.

 Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εισηγηθεί έκτακτο συνέδριο όπου και θα ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.

Όσο για το ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι;

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

 Επίσημα έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους ο Παύλος Πολάκης, αλλά και ο Νικόλας Φαραντούρης.

 Με βάση τα τελευταία δεδομένα, υποψηφιότητα ενδέχεται να θέσει και ο Σωκράτης Φάμελλος για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό αποτελεί το τι θα κάνει ο Νίκος Παππάς. Υπενθυμίζεται πως ο νυν πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες κάλπες για την εκλογή προέδρου και δεν αποκλείεται να φωνάξει «παρών» και ενόψει των νέων εσωκομματικών εξελίξεων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.