ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος-Ζητά να δοθεί η έδρα στον Κασσελάκη

Metrosport Team10 Αυγούστου 2024

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο βουλευτής Όθων Ηλιόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση που κατείχε στο κοινοβούλιο ως βουλευτής Επικρατείας.

Στην επιστολή που κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ηλιόπουλος επικαλείται φόρτο εργασίας λόγω της ερευνητικής του δουλειάς στο εξωτερικό.

«Προσπάθησα όλο αυτό το διάστημα με ενθουσιασμό και προσήλωση να εκπληρώσω τα καθήκοντα μου ως βουλευτής και συνάμα να συνεχίσω την ερευνητική μου δουλειά στο εξωτερικό», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του και ζητά τη θέση του να λάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

 «Ευελπιστώ ότι η πράξη της παραίτησής μου δεν θα στερήσει από τους συμπατριώτες μου στο εξωτερικό τη δυνατότητα εκπροσώπησής τους, μιας και παραιτούμαι υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Θεωρώ ότι η σκέψη μου αυτή αντανακλά και τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό που θα ήθελαν η «φωνή» τους στην ελληνική Βουλή να είναι ένας από αυτούς», καταλήγει η επιστολή του κ. Ηλιόπουλου. 

Πώς μπορεί να γίνει βουλευτής ο Κασσελάκης

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως για να ορκιστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αρκεί απλά και μόνο η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου. 

Πρέπει να παραιτηθούν και οι πέντε πρώτοι επιλαχόντες του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής και Γεωργία Λάλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.