ΣΥΡΙΖΑ: Οι «87» στέλνουν τον Κασσελάκη για διαγραφή στο πειθαρχικό

Metrosport Team05 Οκτωβρίου 2024

Τις διαθέσεις των «87» που φλερτάρουν με την διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη, φωτογραφίζει τροπολογία η οποία θέτει εκτός κόμματος «όποιον θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής» και η οποία έγινε τελικά αποδεκτή στην συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου.

 Την τροπολογία κατέθεσε ο Γιάννης Μπουλέκος, μέλος των «87» και της Κεντρικής Επιτροπής, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην απόφαση της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής.

 Όπως αναφέρεται στην τροπολογία: 

«Η συνεργασία των προοδευτικών και η ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης είναι ομόφωνες αποφάσεις τόσο του 4ου Συνεδρίου αλλά και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Οι Συλλογικές αποφάσεις του κόμματος δεν είναι προϊόν της διαπλοκής ούτε οι σύντροφοι που τις ψήφισαν είναι υποκινούμενοι από την διαπλοκή. 

 Το σχέδιο της διαπλοκής είναι να παραμείνει στη διακυβέρνηση του τόπου ο Μητσοτάκης μέχρι το 2031. Άρα το σχέδιο της διαπλοκής το υπηρετεί αυτός που υπονομεύει την ενιαία έκφραση των προοδευτικών δυνάμεων. Εν κατακλείδι όποιος θεωρεί τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος προϊόν διαπλοκής δεν μπορεί να είναι μέλος του κόμματος και σίγουρα δεν μπορεί να έχει θέση ευθύνης σε αυτό».

 Η τροπολογία προσθήκη- πρόταση Θεοχαροπουλου, Ζαχαριάδη και Μπουλέκου έγινε αποδεκτή με ευρεία πλειοψηφία:

 «Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι ομόφωνη συλλογική απόφαση τόσο του 4ου συνεδριου όσο και της Κ.Ε. του κόμματος μας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις δεν αποτελούν προϊόν διαπλοκής αλλά αίτημα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων της χώρας».

 Παράλληλα, πέρασε και η τροπολογία Χατζησωκράτη για μετάθεση της ημερομηνίας εκλογής της ΚΕ, ενώ δεκτή από τα μέλη έγινε και η μετάθεση της ημερομηνίας διεξαγωγής του συνεδρίου.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.