ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παύλος Πολάκης κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος

Metrosport Team07 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις δρομολογούνται στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η άρνηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να οδηγήσει το κόμμα σε εκλογές για την ανάδειξη προέδρου είχε ως αποτέλεσμα η ομάδα των «87» να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον του.

Την πρόταση μομφής των «87» ανακοίνωσε πως στηρίζει και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει έρθει απέναντι από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μάλιστα, ο βουλευτής Χανίων ανεβαίνοντας στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής έθεσε ξανά θέμα ηγεσίας. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα καταθέτοντας σε περίπτωση που το κόμμα οδηγηθεί σε εκλογές την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

«Πίστεψα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον στήριξα. Επεσα έξω, δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Καταθέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος», φέρεται πως είπε, μεταξύ άλλων.

Η πρόταση μομφής των «87»

Πρόταση μομφής κατέθεσαν μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τα 87 στελέχη του κόμματος, ανακαλώντας την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Επί της ουσίας, επρόκειτο για επιβεβαίωση μιας προαναγγελθείσας ενέργειας εκ μέρους συνολικά 100 στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέγραψαν το κείμενο της ομάδας των «87», με τον Γιάννη Μπουλέκο να σχολιάζει ότι το εν λόγω αίτημα είναι καθόλα σύμφωνο με το καταστατικό του κόμματος.

Κατά την ομιλία του, ο Στέφανος Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική προς όλους τους επικριτές του, καθιστώντας σαφές ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε καμία περίπτωση σε εκλογή προέδρου από τη βάση.

Μάλιστα, έκανε λόγο για φατρίες που εμπόδισαν τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει το κόμμα, σημειώνοντας ότι χαρακτηρίζεται διχαστικός από πρωτοκλασάτα στελέχη που «έχουν πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και ξεσκίζουν τις σάρκες του ΣΥΡΙΖΑ».

«Ο Τσίπρας ήξερε να ισορροπεί ανάμεσα στις φατρίες αλλά ακόμα κι αυτόν τον ανάγκασαν να παραιτηθεί. Τότε ήταν ο Φίλης και ο Τσακαλώτος, σήμερα έχουν αλλάξει απλώς τα ονόματα. [...] Ούτε ο Τσίπρας τα κατάφερε. Ενώ άλλαξε τόσα στη χώρα, δεν κατάφερε να αλλάξει στο κόμμα», υποστήριξε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.