ΣΥΡΙΖΑ: Καθοριστικές εξελίξεις μετά το «καθάρισμα» του Κασσελάκη

Metrosport Team09 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε την πρόταση μομφής «καθαρίζοντας» τον Στέφανο Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως ο 36χρονος πολιτικός δεν είναι πλέον μέλος κανενός οργάνου και θεωρητικά δεν μπορεί να μετέχει στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, αλλά ούτε και στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή.

Σε καθοριστικές εξελίξεις οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην «επόμενη μέρα» μετά την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός του κόμματος καθαιρέθηκε από την Κεντρική Επιτροπή και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του οργάνου του οποίου δεν ήταν μέλος. Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης δε θα είναι ούτε στην Πολιτική Γραμματεία που θα συνεδριάσει σήμερα και αύριο, ούτε στην επόμενη Κεντρική Επιτροπή.

Μένει να αποδειχθεί αν όντως θα θέσει υποψηφιότητα ξανά για πρόεδρος στις νέες εσωκομματικές εκλογές που θα προκηρυχθούν, όπως λέει ο ίδιος. Η επόμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών, όπου θα συζητηθούν λεπτομερώς οι όροι διεξαγωγής του έκτακτου συνεδρίου, όπου θα κατατεθούν επίσημα οι υποψηφιότητες για τη νέα ηγεσία.

Η στάση Πολάκη, Θεοχαρόπουλου, Φάμελλου και Παππά

Ο Παύλος Πολάκης δηλώνει πως θα κατέβει υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε εσωκομματικές σε περίπου ενάμιση μήνα. Παράλληλα πρότεινε την παραμονή του Νίκου Παππά στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκπροσωπώντας την ομάδα των «87» (η οποία έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα) που οδήγησε την καθαίρεση Κασσελάκη, υπογράμμισε ότι το συνέδριο θα πρέπει να επικυρώσει τις υποψηφιότητες και τις πολιτικές θέσεις για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέδειξε την ανάγκη για ενότητα και προσεκτική διαχείριση της διαδικασίας, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να προχωρήσει χωρίς να αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών. Μάλιστα υπογράμμισε πως η καθαίρεση Κασσελάκη βασίστηκε στο καταστατικό του κόμματος.

Ο Νίκος Παππάς ζήτησε από όλα τα μέλη ψυχραιμία και να τηρηθεί το καταστατικό στο σύνολό του. Παρά την αναγνώριση ότι τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, τόνισε ότι η διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί με πιστότητα στους κανόνες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κόμματος. Η βασική του ανησυχία είναι η αποφυγή μιας νέας διάσπασης, που θα μπορούσε να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.