ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώνει την εσωκομματική αντιπολίτευση ο Κασσελάκης

Metrosport Team25 Ιουλίου 2024

Ως εσωκομματική αντιπολίτευση αναγνωρίζει την Όλγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Νοτοπούλου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε μαζί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του κόμματος ήταν για άλλη μια φορά επεισοδιακή, με αρκετούς να θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να προχωρά σε μια σειρά αντικαταστάσεων.

Ωστόσο, συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι οι αντικαταστάσεις του Σωκράτη Φάμελλου, του Μανώλη Καπνισάκη και του Γιάννη Βουλγαράκη δεν ισχύουν.

Εκτός από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την Όλγα Γεροβασίλη, που δεν θα παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. λόγω του ότι θα βρίσκεται εκτός Αθηνών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε τους βουλευτές Δράμας Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, Τρικάλων, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αρκαδίας, Γιώργο Παπαηλιού, Α’ Θεσσαλονίκης, Ράνια Θρασκιά και Χρήστο Γιαννούλη, Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, και Αργολίδας, Γιώργο Γαβρήλο.

Όπως έγινε γνωστό, από τη συνεδρίαση θα απουσιάσει κι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος την Κυριακή αναχωρεί για ολιγοήμερες διακοπές.

Τα επόμενα βήματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν νομοθετικές πρωτοβουλίες για τη στεγαστική πολιτική και το ιδιωτικό χρέος για τις οποίες θα ζητήσουν τη συνδρομή και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα εφαρμοστεί το νέο καταστατικό. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο τρόπος εκλογής της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να αποτελέσει νέο σημείο τριβής, με πολλούς να ζητούν την κατάργηση του μοντέλου του 2022, όταν ο Αλέξης Τσίπρας επανεκλέχθηκε πρόεδρος από άλλο εκλογικό σώμα από αυτό από το οποίο εκλέχθηκε η Κ.Ε.

Μετά από αυτή την ημερομηνία θα συνεδριάσει η Επιτροπή Καταστατικού ώστε να κωδικοποιήσει τις προτάσεις και να υποβάλει τη σχετική της εισήγηση στην Κ.Ε. που θα συνεδριάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου (η ακριβής ημερομηνία θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Παρασκευής).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.