ΣΥΡΙΖΑ-Ένταση στην Κουμουνδούρου: «Μάθατε στις καρεκλίτσες, ντροπή σας, νούμερα!» (vid)

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Μέσα σε έντονα πολεμικό κλίμα συνεδριάζει από τις 8 το βράδυ της Πέμπτης (12/9) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κι ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να αμφισβητεί την έκπτωσή του από την προεδρία του κόμματος, όπως αυτή προέκυψε μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής από την Κεντρική Επιτροπή.

Έξω από τα γραφεία του κόμματος συγκεντρώθηκε κόσμος, ο οποίος προχώρησε σε έντονες αποδοκιμασίες κατά αρκετών μελών του ΣΥΡΙΖΑ που προσέρχονταν για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Έντονη φραστική επίθεση δέχθηκαν, μάλιστα, οι Όλγα Γεροβασίλη και Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Μάθατε τις καρεκλίτσες, συγχαρητήρια, ντροπή σας, νούμερα» φωνάζει μια ομάδα ανθρώπων έξω από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης αμφισβητεί την έκπτωσή του

Την ίδια στιγμή, θέμα νομιμοποίησης της έκπτωσής του θέτει ο Στέφανος Κασσελάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του έκπτωτου προέδρου, ο Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε σήμερα στη γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Ράνια Σβίγκου, προκειμένου να της θέσει το εξής ερώτημα: «Διοικητικά και ποινικά, ποιος έχει την ευθύνη για το κόμμα;». 

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καπνισάκης δεν έλαβε επαρκή απάντηση, με αποτέλεσμα να τηλεφωνήσει στη Ράνια Σβίγκου ο Στέφανος Κασσελάκης, θέτοντας το ίδιο ερώτημα, με τη γραμματέα να τον παραπέμπει στον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Τότε, στην ίδια ερώτηση, ο κ. Μαυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε: 

«Τυπικά εσύ, έως το Έκτακτο Συνέδριο, εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο». 

 Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να απάντησε «πώς θα υπογράψω πληρεξούσιο όταν δεν ξέρω τι αποφάσεις λαμβάνονται;», με αποτέλεσμα η Ράνια Σβίγκου να συγκαλέσει εκτάκτως την Πολιτική Γραμματεία. 

 Τι απαντά η Κουμουνδούρου

 Στον αντίποδα, κομματικές πηγές, απαντώντας στις διαρροές της πλευράς Κασσελάκη, διευκρίνιζαν ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εξουσιοδοτήθηκε από τα μέλη του οργάνου ως υπεύθυνος για το κόμμα ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης, μετά από γνωματεύσεις που ζητήθηκαν από αρμόδια δικηγορικά γραφεία, ώστε να διευθετηθεί κάθε εκκρεμότητα. 

 Συνεπώς, όταν τον κάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης και τον ρώτησε «ποιος έχει την ευθύνη;», ο κ. Μυροκεφαλίδης φέρεται να απάντησε «Εγώ». 

 Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης απείλησε να πάει να πάρει τα κλειδιά της Κουμουνδούρου, εγείροντας θέμα νομιμότητας της εκπαραθύρωσής του. 

«Τέτοιοι διάλογοι δεν έγιναν ποτέ» έλεγαν οργίλα συνεργάτες Κασσελάκη, διαψεύδοντας τη σχετική στιχομυθία. Από την πλευρά τους, οι «100» αλλά και ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τις απειλές Κασσελάκη, κάνουν λόγο για «αποτυχημένο Καπιτώλιο», παραπέμποντας στην εισβολή οπαδών του Τραμπ μετά την εκλογική ήττα του 2021. «Απέτυχε το Καπιτώλιο αλά Γκρέκα από τον Τραμπ των Βαλκανίων» σχολίασε στέλεχος των «87».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.