ΣΥΡΙΖΑ: Βαθαίνει συνεχώς το ρήγμα- Ορατός πλέον ο κίνδυνος διάσπασης

Metrosport Team23 Οκτωβρίου 2023

Διευρύνεται συνεχώς το ρήγμα που έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κίνδυνος διάσπασης είναι πλέον ορατός, ενώ πολιτικοί σχολιαστές και στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι η πλήρης και οριστική ρήξη είναι θέμα χρόνου. Η “ώρα μηδέν” για τις κρίσιμες περαιτέρω εξελίξεις είναι το διήμερο 11-12 Νοεμβρίου, όταν θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, όπου θα δοθεί η τελική μάχη και ενδέχεται να αποχωρήσει συντεταγμένα ένα μεγάλο κομμάτι της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας το πρώτο βήμα για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Πυρά κατά του προέδρου του κόμματος εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός, τονίζοντας ότι ο κ. Κασσελάκης είναι «εκτός πραγματικότητας». Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «με τη φυσιογνωμία που οικοδομείται αυτή την περίοδο, δεν μιλάμε πλέον για Αριστερά, αλλά για ένα θολό κέντρο»

Κι άλλο “λάδι στη φωτιά” των ενδοκομματικών συγκρούσεων και της κλιμακούμενης αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος έριξε η δημοσιοποίηση άρθρων του Στέφανου Κασσελάκη, που είχαν δημοσιευθεί στον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης την περίοδο των Μνημονίων και αρκετά χρόνια νωρίτερα το 2007, όταν ήταν ακόμη... φοιτητής. Τα επανέφερε στο προσκήνιο η "Εφημερίδα των Συντακτών", δημοσιεύοντάς τα με επικριτικό σχολιασμό.

Τα κείμενα διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν ότι είναι «άσχετος», ότι δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι «δεν έχει ιδέα από οικονομία». Όμως, όπως λένε οι επικριτές του, οι απόψεις που εκφράζει σε αυτά τα κείμενα δεν έχουν καμιά σχέση με την Αριστερά

Σε αυτά ο κ. Κασσελάκης εμφανίζεται υπέρ της μείωσης των μισθών στην Ελλάδα ώστε να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που είχαν αποφασίσει οι κυβερνήσεις εκείνης της εποχής

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι δεν τα θυμάται καν και οτι εν πάση περιπτώσει γράφτηκαν όταν ήταν νεαρός φοιτητής, χωρίς ξεκάθαρες απόψεις, σε μια δύσκολη εποχή για την Ελλάδα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.