ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Στέφανος Κασσελάκης

Metrosport Team12 Σεπτεμβρίου 2024

Ραγδαίες είναι πολιτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με «φόντο» τις εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αποπεμφθείς πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης έχει λάβει την απόφασή του και θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται πως μετά τη σύντομη διαμονή του στις Σπέτσες επέστρεψε στην Αθήνα και ξεκίνησε ήδη τις επαφές του με βουλευτές αλλά και στελέχη του κόμματος προκειμένου να μπει δυναμικά στην κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας στις εσωκομματικές κάλπες που πρόκειται να στηθούν στις 24 Νοεμβρίου και την 1η Δεκεμβρίου.

Συνεδριάζει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία

Το βράδυ της Πέμπτης (12/9) πρόκειται να συνεδριάσει εκτάκτως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Βασικό αντικείμενο συζήτησης θα είναι το αν ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται ή όχι έκπτωτος μετά την πρόταση μομφής που υπερψήφισε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Η δημόσια τοποθέτηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη και η εκτίμησή του πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θεωρείται έκπτωτος άνοιξε τον κύκλο των συζητήσεων εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη, ο τελευταίος κατά τον νόμο και σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το έκτακτο συνέδριο που αυτό σημαίνει ότι για σοβαρές αποφάσεις πρέπει να τον ρωτούν καθώς είναι αυτός υπεύθυνος κατά τον νόμο και το καταστατικό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.