Συντριβή του Ολυμπιακού στη Γερμανία, 5-0 η Φράιμπουργκ

Κωστής Παναγιώτου30 Νοεμβρίου 2023

Εφιαλτική ήταν η βραδιά για τον Ολυμπιακό στη Γερμανία, με τη Φράιμπουργκ να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα από το πρώτο ημίχρονο, διαμορφώνοντας στο δεύτερο μέρος το τελικό 5-0. Οι "ερυθρόλευκοι" έμειναν οριστικά εκτός συνέχεια του Europa League, αλλά κρατούν την τύχη στα χέρια τους για την κατάκτηση της 3ης θέσης και την πρόκριση στο Conference League.

Οι Πειραιώτες παρέμειναν στην τρίτη θέση του ομίλου με 4 βαθμούς και την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τη Μπάτσκα Τόπολα (1 βαθμό), στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", και χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία για να συνεχίσουν και νέο έτος να αγωνίζονται στην Ευρώπη.

Μάλιστα, οι "ερυθρόλευκοι" με τα τέσσερα τέρματα που δέχτηκαν από τη Φράιμπουργκ ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ που είχαν σε ένα ημίχρονο, καθώς πριν από περίπου 20 χρόνια είχαν δεχτεί τέσσερα γκολ από τη Γιουβέντους στο Champions League.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Στο 3ο λεπτό ο Έγκσταϊν τροφοδότησε τον Γκρέγκοριτς στο σημείο του πέναλτι, με τον επιθετικό της Φράιμπουργκ να νικά κατά κράτος τον Ρέτσο και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, για το 1-0 των γηπεδούχων.

Πέντε αργότερα ο Γκρέγκοριτς σημείωσε και το δεύτερο προσωπικό του γκολ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντοάν, βρήκε το κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού και έκανε το 2-0 για τη γερμανική ομάδα, μόλις στο 8ο λεπτό του αγώνα.

Στο 36ο λεπτό ο Γκρέγκοριτς πέτυχε το τρίτο του τέρμα στο παιχνίδι. Ο Μακενγκό σέντραρε από τα αριστερά στην περιοχή και ο υψηλόσωμος επιθετικός με κεφαλιά έγραψε το 3-0 για τη Φράιμπουργκ. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Γερμανοί ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-0, με τον Κιλιάν Σιλντιγιά.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 77ο λεπτό ο Ντοάν έβαλε και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-0 υπέρ της Φράιμπουργκ.

Φράιμπουργκ: Ατουμπολού, Σιλιντιγιά, Γκίντερ, Λίενχαρτ (66' Γκούλντε), Ντοάν, Έγκσταϊν, Χέφλερ (78' Σαλάι), Μοκενγκό, Χέλερ (67' Αντάμου), Γκρίφο (78' Βάισχαουπτ), Γκρέγκοριτς (66' Ρελ).

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι (84' Κίνι), Ρέτσος, Ντόι, Ορτέγκα, Έσε (84' Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Ιμπόρα), Ποντένσε (50' Μασούρας), Ελ Κααμπί (84' Ελ Αραμπί), Φορτούνης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.