Συναυλία για τα Τέμπη- Έδωσε έγκριση για το Καλλιμάρμαρο το υπουργείο Πολιτισμού

Metrosport Team04 Οκτωβρίου 2024

«Πράσινο φως» άναψε το υπουργείο Πολιτισμού για τη διεξαγωγή της συναυλίας μνήμης για την τραγωδία των Τεμπών στο Καλλιμάρμαρο.

Το αίτημα είχε κατατεθεί από το Σύλλογο Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων έδωσε το «οκ».

Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, μίας από τις 26 συνολικά που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της. 

Παρότι ζήτησε να μην παραχωρηθεί το Στάδιο εάν η συναυλία έχει αντίτιμο, το αίτημα αυτό δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συζητηθεί, καθώς δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Συμβουλίου το οποίο περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά στην ασφάλεια των μνημείων.

Αναμονή για τη Θεσσαλονίκη

Σχετικά με τη συναυλία που επιθυμούν τα μέλη του συλλόγου να πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις πληροφορίες το αίτημα για την παραχώρηση του Θεάτρου Γης, η διαχείριση του οποίου ανήκει στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, θα συζητηθεί στις 7 Οκτωβρίου, οπότε είναι προγραμματισμένο το επόμενο διοικητικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.