Συνάντηση Γκιουλέκα-Μπελέρη: «Να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών»

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2024

Στο ΥΜΑΘ υποδέχθηκε σήμερα Πέμπτη (24/10) ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη.

Ο κ. Γκιουλέκας καλωσόρισε τον κ. Μπελέρη στη Θεσσαλονίκη, ο όποιος με τη σειρά του ευχαρίστησε όλους τους Μακεδόνες για τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του.

 Σε δηλώσεις του, ο κ. Γκιουλέκας υπογράμμισε: «Υποδεχόμαστε τον Έλληνα εκλεγμένο δήμαρχο της Χειμάρρας και τον νυν ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Με την πρόσφατη περιπέτεια του δίδαξε ότι έμεινε ασυμβίβαστος, κρατώντας ψηλά τη σημαία των αξιών και των ιδανικών που πρεσβεύει και τώρα από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου θα μεταφέρει την φωνή των Βορειοηπειρωτών και αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό».

Έπειτα, ο υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι θα πρέπει τα όμορα κράτη και η Αλβανία να γνωρίζουν ότι οι καλές σχέσεις με όρους που η Ελλάδα επιθυμεί και το έχει αποδείξει, περνά μέσα από την ελληνική εθνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου.

«Αυτό που ζητάμε είναι να γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα των αδελφών Βορειοηπειρωτών εάν θέλουν οι γείτονες μας να ακολουθήσουν ευρωπαϊκή πορεία και να βρουν στην Ελλάδα έναν αληθινό συμπαράσταση», είπε χαρακτηριστικά.

 Από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Είμαι διπλά χαρούμενος γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας και από το μετερίζι που με έταξε ο ελληνικός λαός να κάνω ότι μπορώ για να μπορέσω να υπερασπιστώ τα εθνικά μας δίκαια, να ενώσω τη φωνή μου με τους υπόλοιπους Έλληνες, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πιο ισχυρή και να έχει τον ρόλο που της αξίζει στην ιστορία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την επικείμενη συνάντηση του ως μέλος της επιτροπής για την διασύνδεση της Αλβανίας με την Ε.Ε., με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για πρώτη φορά μετά τις διώξεις από την αλβανική δικαιοσύνη, κ. Μπελέρης υπογράμμισε: «Θα είμαι και εγώ ένας από τους 10 ευρωβουλευτές που θα πάνε στην Αλβανία για να έχουν συνάντηση με την Πρόεδρο. Εκεί θα έχουμε συνάντηση πράγματι με τον κ. Ράμα. Θεωρώ ότι ο κ. Ράμα κάνει τη δουλειά του και εγώ τη δική μου».

 Αμέσως μετά, ο κ. Μπελέρης δέχθηκε ερώτηση σχετικά με την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας στην Ε.Ε. 

«Η Αλβανία γεωγραφικά είναι Ευρώπη. Το θέμα είναι κατά πόσο θέλει να μπει. Η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει στην είσοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία είναι το σπίτι όλων μας και έχει κανόνες», επισήμανε.

 Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη Ράμα στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γκιουλέκας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα και έκανε το αυτονόητο. «Εμείς αυτό που επιθυμούμε είναι με όλα τα όμορα κράτη να έχουμε καλές σχέσεις, να βοηθήσουμε στην περαιτέρω πορεία τους», δήλωσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.